

Ποτάμια οι δρόμοι σε Μενίδι και Πειραιά, κλειστή η Θηβών σε αρκετά σημεία
- Δείχνει τα "δόντια" του ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα
- Πτώσεις δέντρων και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της χώρας
- Εκατοντάδες κλήσεις στην πυροσβεστική σε διάφορες περιοχές της Αττικής
- Διαβάστε αναλυτικά στο newsIT την πρόβλεψη για σήμερα, αλλά και το σαββατοκύριακο
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις περιοχές που "χτυπάει" η καταιγίδα
Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Παρασκευής, με μεγάλα προβλήματα να έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με την πρόβλεψη για το σαββατοκύριακο να είναι πως τα τερτίπια του καιρού θα συνεχιστούν.
Εθνική οδός, στο ύψος του ΣΕΦ - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην παραλιακή - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Χάος στις αερογέφυρες της παραλιακής - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Παρασύρονται γλάστρες και πινακίδες - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Χαμός στο Μενίδι - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Δρόμοι - ποτάμια στο Μενίδι - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Μεγάλα προβλήματα στην Αττική
Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της Αττικής, αφού στο Ίλιον έχουν πλημμυρίσει αρκετές περιοχές, ενώ στην Θηβών έχουν κλείσει κάποια κομμάτια του δρόμου.
Αυτοκίνητα... βάρκες στο Μενίδι - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Ακόμη, στον Πειραιά οι δρόμοι έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια, ενώ στο Μενίδι οι οδηγοί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους πάνω στα πεζοδρόμια, αφού τα νερά έχουν μεγάλη ορμή και οι κάδοι απορριμμάτων κυριολεκτικά κάνουν... βόλτες!
ΦΩΤΟ - NEWSIT
Κλειστά είναι τα ρεύματα της κυκλοφορίας τόσο προς Πειραιά, αλλά και προς Κηφισσό, ενώ ακόμη έχει κλείσει η είσοδος του Αττικού νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, λόγω υπερχείλισης.
Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Λυκόβρυσης - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Λυκόβρυσης - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Σήμερα περιμένουμε βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια και αργότερα το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
ΦΩΤΟ - NEWSIT
Ο κάδος απορριμάττων πάει... βόλτα σε δρόμο στο Μενίδι - ΦΩΤΟ - NEWSIT
Όμως και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας θα έχουμε βροχές και σποραδικές, μεμονωμένες καταιγίδες ενώ χιόνια πέφτουν και θα συνεχίσουν να πέφτουν όχι μόνο στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας αλλά και σε νοτιότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα αρχικά στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στον Πύργο, στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Κόρινθο, το Αργος, το Ναύπλιο και τη Σπάρτη. Μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θήβα, στη Λειβαδιά, την Αττική και στην Εύβοια, τη Χαλκίδα, τη Σκύρο, την Αλόννησο, την Κύμη, την Χίο, τη Σάμο και τις Κυκλάδες. Τη νύχτα δε η κακοκαιρια θα επηρρεάσει την Καβάλα, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 6 εως 8 μποφόρ όμως στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Το απόγευμα όμως και από τα δυτικά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ ενώ σε βορειοδυτικούς θα γυρίσουν και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά απο 11 έως 19 βαθμούς και στα νησιά από 17 εως 22 βαθμούς κελσίου.
Click4more: Χάος σε χωριό της Τρίπολης από ανεμοστρόβιλο!
Στην Αττική θα επικρατήσουν συννεφιές με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες απο το μεσημέρι και μετά θα είναι ιδιαίτερα δυνατές καθώς θα φεύγουν ανατολικότερα προς την Ευβοια. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 εως 19 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιές με βροχές και καταιγίδες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και ανοιχτά στον Θερμαϊκό εως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 13 βαθμούς κελσίου.
ΦΩΤΟ - NEWSIT
Ακόμη, η πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 150 κλήσεις για κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και άντληση υδάτων σε διάσπαρτες περιοχές της Αττικής, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα προβλήματα εγκλωβισμού ανθρώπων.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:
[iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/op-eSmvoTwo" frameborder="0" allowfullscreen ]
