UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ: Σεμινάριο γαστρονομίας στα πλαίσια δράσεων για την αντιμετώπιση της φτώχειας (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες Σεμινάριο Γαστρονομίας στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας που εδρεύουν στους Δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, στον Δήμο Πειραιά, στους Δήμους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη καθώς και στον Δήμο Κορινθίων.

Συγκεκριμένα, Εισηγητές στο Σεμινάριο ήταν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, κ. Ηλίας Ιωσηφέλης, κ. Παναγιώτης Χαλουλάκος και κ. Νικόλαος Δαούτης οι οποίοι και τοποθετήθηκαν στα εξής θέματα: Αποθήκευση Τροφίμων - Συνθήκες Αποθήκευσης - Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής - Ειδικές απαιτήσεις Σεμινάριο Παροχής Υπηρεσιων Σίτισης - Διαμόρφωση του μενού στο σύνολο των γευμάτων.



Το γεύμα και το δείπνο θα αποτελούνται από διαφορετικά φαγητά. - Η αίθουσα σίτισης να διαθέτει τα απαραίτητα τραπέζια και καθίσματα για την εξυπηρέτηση των σιτιζόμενων κατά την ώρα προσέλευσης τους - Οι ώρες σερβιρίσματος θα γίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των Κυριακών καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος (17 ημέρες), καθημερινά από τις 15.00 έως 17.00 και από 19.00 έως 20.30.

Έπειτα οι Αρχιμέγειρες Αρχιμάγειρες εφάρμοσαν το θεωρητικό μέρος του Σεμιναρίου πρακτικά καθώς έδειξαν στους εργαζόμενους των Μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας βασικά βήματα για την Αποθήκευση Τροφίμων καθώς και τους έδωσαν ιδιαίτερα σημαντικές συμβουλές.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους: «Να ευχαριστήσουμε θερμά την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας για την συνεργασία σε ένα τόσο σημαντικό τομέα όπως είναι εκείνος της Γαστρονομίας». Τα Σεμινάρια στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.