ΟΛΠ: Έντονες αντιδράσεις για την Κρουαζιέρα στον Πειραιά – Ύποπτη στάση της Δημοτικής Αρχής Μώραλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Κινέζοι θέλουν να μετατρέψουν την Πειραϊκή σε αποβάθρα για κρουαζιερόπλοια - Αντιδρούν οι Πειραιώτες

Οι κάτοικοι της Πειραϊκής - και όχι μόνο - οργανώνονται πλέον μαζικά και προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή των σχεδίων του ΟΛΠ, που θα μετατρέψει την Πειραϊκή σε «πάρκινγκ κρουαζιερόπλοιων».

Ήδη έχουν ξεκινήσει ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με το σχέδιο των Κινέζων, ενώ το επιπλέον χρονικό διάστημα αναμένεται να «πάρει» φωτιά ο Πειραιάς, καθώς δε φαίνεται ότι θα περάσει στα ψιλά το εν λόγω ζήτημα!

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

80CD8342-FE7E-484B-B020-224DC39AB564

Η στάση της Δημοτικής Αρχής Μώραλη χαρακτηρίζεται από μια άκρως «παρεξηγήσιμη αδιαφορία» που ερμηνεύεται ως ανοιχτή στήριξη στα σχέδια των Κινέζων του ΟΛΠ.

Ακόμα δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η παθητική στάση που κρατά για το θέμα ο Δήμαρχος Πειραιά, αν και πολύ κάνουν λόγο για «κρυφή συμφωνία» ΟΛΠ-Δήμου Πειραιά, για ανταποδοτικά οφέλη.

Το μόνο σίγουρο - και να το θυμηθείτε - είναι ότι το θέμα του νέου προβλήτα στην Πειραϊκή, θα αποτελέσει μαζί με την καθαριότητα και τα έργα ΤΡΑΜ-ΜΕΤΡΟ (σε συνδυασμό με την απουσία έργου κατά την 4ετία που πέρασε) το βατερλό της Δημοτικής Αρχής Μώραλη.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΥ ΟΛΠ

Από την άλλη μεριά, οι Κινέζοι διαδίδουν ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά και ότι έχουν τη στήριξη όλων των επισήμων φορέων της πόλης, αλλά και των συναρμόδιων Υπουργείων!

Αλήθεια από πού πηγάζει τόση σιγουριά;
Έχει δοθεί λευκή επιταγή στους Κινέζους, απουσία του Πειραϊκού λαού;

Καλό θα είναι οι συμπαθείς Κινέζοι του ΟΛΠ και της COSCO να κρατούν μικρό καλάθι, γιατί όταν εξαγριωθεί πραγματικά ο πειραϊκός λαός, τότε τα πράγματα δε θα είναι καθόλου εύκολα!

ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Και το πιο «αξιοθαύμαστο» είναι ότι με το συγκεκριμένο έργο καταρρίπτεται μονομιάς ο μύθος της βιώσιμης ανάπτυξης που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν ΟΛΠ και Δημοτική Αρχή Μώραλη...

Επιπλέον επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις εκπομπές καυσαερίων των κρουαζιερόπλοιων.

Καταστροφή του φυσικού κάλλους και του μοναδικού τοπίου της Πειραϊκής στην περιοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ

Τελικά ποιος δουλεύει ποιον σε αυτήν την πόλη;