ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης “αδειάζει” τον Γιάννη Μώραλη για τη Ράλλειο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα στον Δήμαρχο Πειραιά από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπασπύρου, για το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου

Μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Μώραλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει πράξει τίποτα για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου και ως εκ τούτου εμφανιζόταν αποφασισμένος να ανακαλέσει το σύμφωνο Δήμου Πειραιά- Υπουργείου Δικαιοσύνης, ήρθε η ''πληρωμένη'' απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παπασπύρου, ο οποίος βγάζει ψεύτη τον Δήμαρχο Πειραιά!

Το θέμα τώρα είναι να αποδειχθεί ποια από τις δυο μεριές λέει ψέματα και γιατί... Αλλά και πώς προέκυψε ξαφνικά μείζον θέμα για ακύρωση της σχετικής συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν μάλιστα η Δημοτική Αρχή Μώραλη δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει ούτε καν τον Πύργο του Πειραιά στο Λιμάνι!

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr

Δείτε την απάντηση από μεριάς του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα με δηλώσεις που αποδίδονται στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη σχετικά με ενδεχόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άρση της απόφασής του προς παραχώρηση της Ραλλείου Σχολής για τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά γνωρίζει ότι γίνονται ενέργειες για την επίσπευση της διαδικασίας. Εξάλλου, και ο ίδιος ήταν παρών σε διευρυμένη συνάντηση με αρμόδιους πολιτικούς και διοικητικούς φορείς,  που διεξήχθη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 24/11/2017.

Είναι απορίας άξιο ότι καταλογίζονται δήθεν καθυστερήσεις στις υπηρεσίες του Υπουργείου, όταν μάλιστα έγγραφο του Δήμου Πειραιά που απαντά σε ερωτήματα για τους όρους της παραχώρησης αποστάλθηκε  μετά την παραπάνω συνάντηση μόλις στις 6/12/17, δηλαδή έναν χρόνο περίπου μετά από την αποστολή των ερωτημάτων από το Υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση, απαντώντας στην εύλογη αγωνία κάθε ενδιαφερομένου, ενημερώνουμε ότι η υπόθεση της παραχώρησης βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισής της από τα αρμόδια όργανα, με πρώτιστο μέλημα να εξασφαλιστούν πλήρως όλες οι παράμετροι για την μετατροπή του υφιστάμενου χώρου σε ένα λειτουργικό και ασφαλές κτίριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΟΜΒΑ από ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ: »Τα Δικαστήρια Πειραιά ΔΕΝ θα έρθουν στο γιαπί της Ραλλείου!»