Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε να ψηφιστεί η συμφωνία για την ΠΓΔΜ από 180 βουλευτές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Κομισιόν δεν υπαγορεύει όρους και προϋποθέσεις και το μόνο που θέλει είναι να υπάρξει συμφωνία για τη όνομα της ΠΓΔΜ. Αυτό δήλωσε την Δευτέρα (14.05.2018) ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανειλημμένως έχει καλέσει όλες τις πλευρές για συμφωνία στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά δεν υπαγορεύει όρους και προϋποθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο, ερωτηθείς εάν η Επιτροπή έχει ζητήσει υπερψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ με 180 βουλευτές, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Κομισιόν έχει υπόψη της τα σχετικά δημοσιεύματα. Πρόσθεσε ότι η μόνη απάντηση που παραμένει σε ισχύ είναι η πρόσφατη δήλωση του προέδρου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη Βουλή των Ελλήνων: «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να προτείνω, να υπαγορεύω ή να δίνω κατευθύνσεις σε ένα θέμα που πρέπει να λυθεί μεταξύ σας».

Επίσης, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν λαμβάνει μέρος.

Αυγή: Η Κομισιόν ζητά ψήφιση της συμφωνίας για την ΠΓΔΜ με 180

Χθες Κυριακή (13.05.2018) η Αυγή ανέφερε πως η Κομισιόν έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ψηφιστεί η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ, όταν κι αν επιτευχθεί, από ενισχυμένη πλειοψηφία, δηλαδή από 180 βουλευτές.

Η πρόταση αυτή, επεσήμανε το δημοσίευμα, έχει ήδη διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης. Και έχει να κάνει με τη στάση της αντιπολίτευσης. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΠΓΔΜ…

Πηγή: www.newsit.gr