Καμμένος: Πρώτη φορά η Ε.Ε. παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της Τουρκίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ικανοποίησή του για την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να καταδικάσουν την προκλητικότητα της Τουρκίας εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πάνος Καμμένος στάθηκε στο γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει ξεκάθαρη θέση και απαιτεί την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Για πρώτη φορά συμβούλιο κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα», έγραψε ο υπουργός Άμυνας.
Δείτε το tweet που έκανε ο Πάνος Καμμένος

Ικανοποιημένη η Αθήνα

Γενικότερα στην κυβέρνηση υπάρχει κλίμα ικανοποίησης για τη στάση που κράτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

click4more

Ευρωπαϊκή καταδίκη στην Τουρκία – Τι λένε οι Ευρωπαίοι για Έλληνες στρατιωτικούς...

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν πως για πρώτη φορά σε κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταγράφεται ιστορική αναφορά σε έντονη καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνουν επίσης ότι αποτυπώθηκε η πλήρης αλληλεγγύη σε Κύπρο και Ελλάδα και πως υπήρξε σαφής διατύπωση στο κείμενο των συμπερασμάτων για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. Είναι η προσθήκη στο κείμενο των συμπερασμάτων στο κομμάτι που μιλά για eu citizens όπου μπήκε το including 2 greek soldiers.
Το θέμα των δυο Ελλήνων στον… Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δεσμεύτηκαν να συζητήσουν το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τον Ερντογάν. Θα το κάνουν στη συνάντηση της Βάρνας, την προσεχή Δευτέρα (26.03.2018) και θα ασκήσουν πίεση για να λυθεί το θέμα.

-Υπήρξε δέσμευση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι θα θέσουν το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον πρόεδρο τηςΤουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη Συνάντηση της Βάρνας, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, ασκώντας πίεση για επίλυση του ζητήματος.

Στην τοποθέτηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μην αναβληθεί η Συνάντηση της Βάρνας. Ζήτησε όμως οι Γιούνκερ και Τουσκ, που θα εκπροσωπήσουν την Ε.Ε., να ζητήσουν ξεκάθαρες εγγυήσεις από τη πλευρά της Τουρκίας για τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά και τη διευθέτηση του ζητήματος των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πηγή: www.newsit.gr