ΒΟΜΒΑ: Αποσύρονται όλα τα προϊόντα Coca Cola, ΔΕΛΤΑ, Pummaro και NESTEA από τα ράφια!

Ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους ανεξαρτήτως παρτίδας που απεικονίζονται στη συνέχεια:

 “COCA – COLA LIGHT” 500ml σε πλαστική φιάλη 
 “NESTEA ICE TEA” λεμόνι 500ml σε πλαστική φιάλη 
 “NESTEA ICE TEA” ροδάκινο 500ml σε πλαστική φιάλη 
 Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος 
 Hellmann’s Caesar salad dressing σε πλαστικό μπουκάλι των 235 ml 
 Pummaro «κλασικό» σε χάρτινη συσκευασία των 500g 
 Pummaro «πιο συμπυκνωμένο» σε χάρτινη συσκευασία των 520g

Καλούνται οι Επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά, ή παράγουν τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος. 

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στην στοχοποιημένη αγορά της Αττικής και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

 

Υήρξε αντίδραση από τις εταιρείες, με την ΔΕΛΤΑ αρχικά να σταματά την διάθεση φρέσκου γάλακτος στο νομό Αττικής. Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας εδώ

Αποκλειστικό: Η ΔΕΛΤΑ σταματά τη διάθεση γάλακτος στην Αττική!

Μετά την Δέλτα και οι Coca Cola, Unilever, Nestlé αποσύρουν άρον άρον τα προϊόντα τους από τα σούπερ μάρκετ!