ΤΩΡΑ: Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του Makedonia Palace λόγω εργατικού λάθους (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Το λάθος ενός χειριστή ειδικού κρουστικού μηχανήματος γκρέμισε σημαντικό τμήμα του ξενοδοχείου. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς την ώρα του συμβάντος εντός του ξενοδοχείου βρίσκονταν δεκάδες εργάτες που συμμετέχουν στις εργασίες ανακαίνισης. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό τον φόβο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Πως συνέβη το απίστευτο περιστατικό

Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έχει κλείσει τις πύλες του λόγω του προγράμματος ολικής ανακαίνισης (REMAKE project). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο. Όλα πήγαιναν καλά, ώσπου, σήμερα, νωρίς το πρωί και ενώ οι εργασίες ανακατασκευής συνεχίζονταν κανονικά, συνέβη ένα απρόοπτο και απίστευτο γεγονός. Ένας από τους χειριστές ειδικού κρουστικού μηχανήματος έχασε ξαφνικά τον έλεγχο του μηχανήματος με αποτέλεσμα να ρίξει κομβικές δοκούς που συμβάλλουν στην στατικότητα του κτιρίου. Την στιγμή εκείνη, άρχισε κα γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος ένα μεγάλο κομμάτι των επάνω ορόφων στην αριστερή πτέρυγα του ξενοδοχείου.

Τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου

"Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Πραγματικά δεν έχουμε λόγια να το περιγράψουμε. Ευτυχώς, δεν είχαμε κανένα τραυματισμό από το ατύχημα» ανέφερε στέλεχος του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το opening του ιστορικού ξενοδοχείου είναι προγραμματισμένο για τις 29 Απριλίου. Στέλεχος του Makedonia Palace σχολίασε: «Το συγκεκριμένο συμβάν δεν θα μας εμποδίσει να ανοίξουμε το ανακαινισμένο μας ξενοδοχείο στις 29 Απριλίου. Σύντομα θα έχουμε επανορθώσει και το πρόβλημα που προκλήθηκε σήμερα θα αποτελεί παρελθόν».

Ήδη τεχνικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ζημιάς. Έχει διασφαλιστεί ότι δεν επηρεάστηκε η στατικότητα του κτιρίου και έχει δρομολογηθεί η ανακατασκευή της αριστερής πτέρυγας.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr από τη ζημιά που προκλήθηκε στο ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης:

makedonia palace gremisma 1.jpg

makedonia palace gremisma 2.jpg

makedonia palace gremisma 3.jpg

Καλό μήνα και καλή Πρωταπριλιά!

Πηγή: thestival.gr