Επίσκεψη Πάπα στη Μυτιλήνη: Σπάει το πρωτόκολλο ο Ποντίφικας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε το πρωί του Σαββάτου στη Μυτιλήνη και αμέσως τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάπας είπε πως αισθάνεται υπερήφανος για την στάση του ελληνικού λαού απέναντι στο προσφυγικό.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάπας μοιράστηκε με τον κόσμο το μήνυμα που έστειλε για το προσφυγικό:

«Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες και πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι», έγραψε ο Ποντίφικας.

Μεταξύ άλλων ο Πάπας εξήρε τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δείχνει ότι εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς.

Επίσκεψη Πάπα στη Μυτιλήνη: Σπάει το πρωτόκολλο ο Ποντίφικας

Ο Ποντίφικας αποφάσισε να σπάσει το πρωτόκολλο το οποίο θέλει τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, να μετακινείται μόνος του, με το προσωπικό του όχημα.

Έτσι, μετακινείται αυτή την ώρα από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης προς τον καταυλισμό της Μόρια, με το ίδιο όχημα στο οποίο επιβαίνουν τόσο ο κ. Βαρθολομαίος όσο και ο κ. Ιερώνυμος.