Αποκάλυψη-σοκ: Ο Αμπαούντ είχε σχεδιάσει την επίθεση στις Βρυξέλλες από το Παγκράτι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο χάρτης και το σχεδιάγραμμα αεροδρομίου των Βρυξελλών που φέρεται...
να βρέθηκαν στο σπίτι που διέμεινε ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ στο Παγκράτι τον Ιανουάριο του 2015, αποτελούν σοβαρή ένδειξη ότι ο τζιχαντιστής σχεδίαζε την επίθεση εκείνη την περίοδο χρησιμοποιώντας μέλη του πυρήνα του Βερβιέ.

Η εξουδετέρωση δύο μελών αυτού του πυρήνα στις 15 Ιανουαρίου, φαίνεται να ανέστειλε προσωρινά την επίθεση και την μετέφεραν στην Γαλλία τον περασμένο Νοέμβρη, εκτιμούν έλληνες αξιωματούχοι.

Μιλούσε με φυλακισμένο στο Βέλγιο

Οι Βελγικές αρχές αρχικά βρίσκονταν σε συνεργασία με τις ελληνικές για τη σύλληψη του Αμπααούντ στη χώρα μας. Οι αιματηρές επιθέσεις στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο στη Γαλλία, επέσπευσαν την επιχείρηση για την εξάρθρωση του πυρήνα του Βερβιέ υπό τον φόβο μεγάλης εμβέλειας τρομοκρατικής επίθεσης. Λίγο νωρίτερα είχε διαπστωθεί ότι Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, επικοινωνούσε με  κρατούμενο στη φυλακή του Λάντιν, κοντά στη Λιέγη. Ο κρατούμενος ήταν αδερφός ενός από τους δύο τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στη μάχη στο Βερβιέ.

Η φωνή του Αμπααούντ φαίνεται να είχε ταυτοποιηθεί από τους Βέλγους. Μία από τις πέντε τηλεφωνικές συνδέσεις εξέπεμπε από το Παγκράτι. Είχαν ζητήσει από τις ελληνικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, τον εντοπισμό του χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Η επιχείρηση στο Βερβιέ προκάλεσε και την εξαφάνιση του Αμπααούντ από την Ελλάδα. Παρόλα αυτά οι έλληνες αστυνομικοί μερικά 24ωρα αργότερα βρήκαν τα σπίτια του σε Παγκράτι και Σεπόλια, με τα σημαντικά ευρήματα να στέλνονται στις βελγικές αρχές.

Ο Αμπααούντ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των γαλλικών αρχών στο Σεν Ντενί, μετά το αιματοκύλισμα του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι. Τα ευρήματα του Παγκρατίου δεν φαίνεται να αξιολογούνται σωστά και τα αιματηρά σχέδιά του για τις Βρυξέλλες υλοποιήθηκαν από πυρήνα της ίδιας δολοφονικής παρέας.