Αυτός είναι ο πρώην βουλευτής – εγκέφαλος της εταιρείας δολοφόνων (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ευάγγελος Παπανικολάου, 80 ετών, πρώην βουλευτής Αργους με τη ΝΔ (τη δεκαετία του '80) είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εγκέφαλος της εταιρείας δολοφόνων.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της νέας εταιρείας δολοφόνων που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ., μιας σπείρας που πλησίαζε μοναχικούς εύπορους πολίτες και τους αποσπούσε τις περιουσίες, αυτή τη στιγμή αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

Μεριμνούσε και για διορισμούς στο Δημόσιο και σε τράπεζες... με το αζημίωτο

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Ο κ. Παπανικολάου είχε καταδικαστεί για απάτες το 2013.

Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος είχε επικυρώσει τότε εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε τράπεζες και αλλού.

Στην υπόθεση, εκτός από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμη εννέα πρόσωπα, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι. Ηδη έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση δέκα ενταλμάτων σύλληψης.

papanikolaou 0

Πώς δρούσε η σπείρα

Η σπείρα δρούσε οργανωμένα τα τελευταία 4 με 5 χρόνια, ακολουθώντας ένα μελετημένο σχέδιο. Αρχικά, πλησίαζαν και γνώριζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια κατάρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά τον θάνατό του.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Η κληρονομιά εκποιείτο άμεσα ή γινόταν η διαχείρισή της με τέτοιο τρόπο ώστε να τους αποφέρει κέρδη. Το ύποπτο της ιστορίας άρχισε να διαφαίνεται όταν πέθαναν τρία αδέλφια, με την περιουσία τους να περιέρχεται σε πρόσωπα που δεν είχαν σχέση μαζί τους.

562887-180x270

Πηγή: iefimerida.gr