ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Βραβεύονται μεταξύ τους – Για αυτό φεύγει ο κόσμος από την Εκκλησία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άκουσον άκουσον! Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα βραβεύσει τον επικεφαλής της για τα 10 χρόνια από την εκλογή του στο αξίωμα του Αρχιεπισκόπου!

Τέτοιες «τιμές» ούτε στους εν ζωή κοσμικούς δε συναντούμε!

Και οι κεφαλές της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα έπρεπε να διδάσκουν την απόλυτη ταπείνωση δια μέσου της βιωτής τους, αναλώνονται σε βραβεύσεις και ανούσιας τιμές... μεταξύ τους!

Έκτακτη σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί 7 και 8 Φεβρουαρίου 2018.

Σύμφωνα με τη θεματολογία της ημερησίας διατάξεως, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, το Σώμα της Ιεραρχίας θα απονείμει τιμητική διάκριση στον Πρόεδρό του Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την συμπλήρωση δεκαετίας από την εκλογή του.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου προς τους Συνοδικούς Συνέδρους και θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Αντιπροέδρου.

Τέλος, η Ιεραρχία θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και δύο κενών θέσεων Βοηθών Επισκόπων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου η Ιεραρχία θα προβεί στην ψήφιση νέου Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων, καθώς και στην ψήφιση Κανονισμού περί Διοικητικής Διαδικασίας.

Εισηγητής του πρώτου κανονισμού θα είναι ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, ενώ του δευτέρου ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.