ΠΕΝΘΟΣ στον Πειραιά – Δείτε ποιος ήταν ο Πειραιώτης Στέλιος Σκλαβενίτης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη απώλεια στη μεγάλη οικογένεια του Πειραιά, από τον αιφνίδιο χαμό του Επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, της γνωστής πειραιώτικης οικογένειας, που έχτισε μια αυτοκρατορία από το μηδέν.

Ύστερα από σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του λόγω μιας γρίπης που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του, τον επιχειρηματικό κόσμο και βέβαια όλες τις Πειραιώτισσες και όλους τους Πειραιώτες που αγάπησαν την οικογένεια Σκλαβενίτη όσο λίγες επιχειρηματικές οικογένειες.

Ποιος ήταν όμως ο Στέλιος Σκλαβενίτης...

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένα από τα τρία αδέρφια πίσω από την ομώνυμη και άκρως επιτυχημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Μαζί με τα αδέρφια του Μαρία και Γεράσιμο ήταν εκείνοι που σήκωσαν το βάρος μιας επιχειρηματικής κίνησης που όμοιά της δεν είχε ξαναγίνει στα ελληνικά επιχειρηματικά χρονικά: την συγχώνευση με την εταιρία «Μαρινόπουλος».

Η εταιρεία «Σκλαβενίτης» ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη και Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά της «Μαρινόπουλος», αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε ξαφνικά ο Στέλιος Σκλαβενίτης