Φρίκη για 3χρονο αγγελούδι: Της είπε να μην την αφήσει να κοιμηθεί γιατί θα πεθάνει! Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η 3χρονη Lizzie βρισκόταν σε επίσκεψη στους συγγενείς της στο Missouri όταν συνέβη ένα ατύχημα στην αυλή. Η Lizzie γλίστρησε μέσα στην πισίνα.

Ευτυχώς, ο 13χρονος αδερφός της, Sam, κατάφερε να την βγάλει αμέσως έξω από το νερό, αλλά είπε: “Το πρόσωπο της ήταν γκρι, τα χείλη της μπλε και δεν φαίνονταν οι κόρες των ματιών της. Έφτυνε συνεχώς νερό.” O Sam τρόμαξε πολύ για την μικρή του αδερφή. Της έκανε τεχνητή αναπνοή και εκείνη συνήλθε.

Η οικογένεια νόμιζε ότι το κοριτσάκι ήταν μια χαρά. Αλλά τα πράγματα χειροτέρευσαν. Η Lizzie ξαφνικά έχασε την ενέργεια της και σχεδόν αποκοιμιόταν. Η θεία της, Zina Jacobs, ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Προειδοποίησε την μητέρα της Lizzie, Cassandra Marks ότι δεν έπρεπε να την αφήσει να κοιμηθεί. “Γιατί όχι;” την ρώτησε. “Γιατί δεν θα ξαναξυπνήσει”, της απάντησε η Zina.

Η οικογένεια την μετέφερε αμέσως στην εντατική. Το προαίσθημα της Zina ήταν σωστό, η Lizzie περνούσε ένα σπάνιο δεύτερο είδος πνιγμού έξω από το νερό.

Τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα από αυτό: ακόμα και μικρές ποσότητες νερού μπορεί να προκαλέσουν μα σοβαρή μόλυνση που δεν αφήνει τους πνεύμονες να απορροφήσουν αρκετό οξυγόνο.

Αν η πάθηση δεν θεραπευτεί άμεσα, μπορεί να αποβεί μοιραία. Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες παιδιών που έλαβαν βοήθεια όταν ήταν πλέον αργά…

Η Lizzie ήταν τυχερή. Έμεινε στο νοσοκομείο για 7 ώρες και μετά γύρισε σπίτι.

Για να μην συμβεί αυτό στους αγαπημένους σας, βεβαιωθείτε ότι τα μικρά παιδιά δεν κολυμπάνε ποτέ μόνα τους και προσέξτε τα όταν βγαίνουν από το νερό.

Συμπτώματα όπως ο βήχας, η απώλεια ενέργειας, η δυσκολία στην αναπνοή ή ο αποχρωματισμός των χειλιών χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Μην διστάσετε να πάτε το παιδί σας στο νοσοκομείο ή να καλέσετε ένα ασθενοφόρο αν παρουσιάσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα.