Οργή Ερντογάν για την αιματοβαμμένη προεκλογική συγκέντρωση στο Σουρούτς – Κατηγορεί HDP και PKK – Σκληρές εικόνες

– Αιματηρή επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση του βουλευτή του AKP, Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, στο Σουρούτς, 10 ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία
– Ο αδερφός του βουλευτή έχασε τη ζωή του, καθώς και άλλοι τρεις άνθρωποι
– Οκτώ τραυματίστηκαν
– ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Το κουρδικό κόμμα HDP στοχοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αιματηρή επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση του βουλευτή του AKP, Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, στο Σουρούτς, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

“Ένας νεότερος αδερφός μας σκοτώθηκε από υποστηρικτές του PKK. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Κούρδους αδερφούς μας, αλλά έχουμε πρόβλημα με το PKK. Πιστεύω ότι τα αδέρφια μας, οι Κούρδοι, θα καταστρέψουν το παιχνίδι τους. Όποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, σίγουρα θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης…», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Τουρκία: Η προεκλογική συγκέντρωση που… βάφτηκε με αίμα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο αδερφός του Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, ενώ άλλοι οχτώ τραυματίστηκαν.

Ο Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, βουλευτής του AKP, πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία στην περιοχή Σουρούτς, στην επαρχία Σανλιούρφα, όταν ξέσπασε ένας καβγάς μεταξύ προσώπων που τον συνόδευαν και των ντόπιων εμπόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νοτιοανατολική Τουρκία κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κουρδικής καταγωγής. Εξάλλου, στην ίδια περιοχή δρουν οι αυτονομιστές αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, σκοτώθηκαν ο αδελφός του βουλευτή και άλλοι τρεις άνθρωποι. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει περίπου 10 υπόπτους.

Στο Twitter κυκλοφορούν φωτογραφίες δύο ανδρών, οι οποίοι -σύμφωνα με τους χρήστες- είναι οι δράστες της επίθεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Με πληροφορίες από Hurriyet, Milliyet

Πηγή: www.newsit.gr