Τραγωδία στη Ρωσία: Τρένο συγκρούστηκε και λεωφορείο. 16 οι νεκροί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το θάνατο 16 ανθρώπων σε τροχαίο θρηνεί η Ρωσία. Ανάμεσα στα θύματα κι ένα παιδί. Συγκλονιστικές εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας.

Το πολύνεκρο τροχαίο στη Ρωσία σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή (06.10.2017). Το λεωφορείο έπαθε βλάβη την ώρα που περνούσε από διάβαση τρένου και ενώ είχε ανάψει ο κόκκινος σηματοδότης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε 110 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Το τρένο που προερχόταν από την Αγία Πετρούπολη και κατευθυνόταν προς το Νίζνι- Νοβγκορόντ έπεσε πάνω στο λεωφορείο στις 03:29 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα της Παρασκευής (06.10.2017).

Ρωσία τροχαίο τρένο λεωφορείο

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, το λεωφορείο υπέστη βλάβη την ώρα που περνούσε διάβαση τραίνων, αν και είχε ανάψει ο κόκκινος φωτεινός σηματοδότης.

Όλα τα θύματα επιβάτες του λεωφορείου

«Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβαινόντων στο τρένο», τόνισε το υπουργείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν διευκρίνισε ότι οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε, ήταν πολίτες της χώρας. Το λεωφορείο είχε πινακίδες Καζακστάν.

Ρωσία λεωφορείο τρένο τροχαίο


Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, αν και ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει ακόμη καθοριστεί από τις περιφερειακές αρχές.

«Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 πολίτες του Ουζμπεκιστάν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Ανουάρ Τζαϊνάκοφ.


«Οι άλλοι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε η ρωσική Επιτροπή Έρευνας.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για παραβίαση των κανονισμών που διέπουν τη μεταφορά επιβατών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Πηγή: www.newsit.gr