Πετρελαιοκηλίδα: Αυτοψία Μητσοτάκη στη Σαλαμίνα (ΦΩΤΟ)

Στη Σαλαμίνα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Σαλαμίνα. Αυτό, προκειμένου να ενημερωθεί από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς, αλλά και κατοίκους του νησιού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα.

Λίγο πριν την μετάβασή του στην Σαλαμίνα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Καλημέρα». Συγκεκριμένα τόνισε: «Θα επισκεφθούμε την Σαλαμίνα για να δούμε τον τόπο του ναυαγίου και κυρίως να συζητήσουμε με τους φορείς και τους κατοίκους αυτής της περιοχής – που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα – ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα μετά το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη” ώστε η περιοχή να ξαναβρεί τον κανονικό της ρυθμό.

Το θέμα του ναυαγίου, όπως βλέπω, έχει φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως, το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι εδώ. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις περιοχές του Αργοσαρωνικού, τους Δήμους της παράκτιας ζώνης. Αλλά αφορά τις περιοχές εκείνες που έχουν τα περισσότερα προβλήματα, όπως η Σαλαμίνα.

Αυτός είναι ο σκοπός μας σήμερα. Να συζητήσουμε με τους κατοίκους και όχι τόσο να αποδώσουμε πολιτικές ευθύνες. Νομίζω πως αυτές έχουν ήδη αποδοθεί και οι πολίτες γνωρίζουν πως η Κυβέρνηση επέδειξε πολύ μεγάλη ανεπάρκεια στη διαχείριση αυτού του προβλήματος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο πρωθυπουργός. Είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτομαι μια περιοχή που έχει πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα».

Δείτε τις εικόνες από την επίσκεψη που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σαλαμίνα

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης