Απεργίες φαρμακοποιών: Από ποια φαρμακεία θα εξυπηρετηθείτε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών από σήμερα Δευτέρα αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό, που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Επίσης, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στη 1 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Για να δείτε από ποια φαρμακεία θα εξυπηρετηθείτε κατά τη διάρκεια της απεργίας πατήστε εδώ.

Σήμερα στις 10 το πρωί, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποιεί έκτακτο ΔΣ προκειμένου να οργανώσει τις περαιτέρω κινήσεις του, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ευελπιστώντας πως θα ακούσει μια θετική εξέλιξη για το μείζον θέμα του ιδιοκτησιακού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φαρμακοποιοί θα συμμετάσχουν πολύ δυναμικά στις κινητοποιήσεις, ενώ και πολλοί διευρυμένοι εκτιμάται πως θα κλείσουν τα φαρμακεία τους.