«Πρόκληση» για τους Τούρκους η στρατιωτική παρέλαση στη Σάμο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιμένουν να προκαλούν οι Τούρκοι που, παρά τις προσδοκίες ορισμένων ότι οι τόνοι θα έπεφταν μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, αποδεικνύουν ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ τελικά.

Τελευταίο επεισόδιο, η αντίδραση της Αγκυρας για -άκουσον άκουσον!- τη στρατιωτική παρέλαση στη Σάμο! Χαρακτηριστικά είναι όσα ακούστηκαν από δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου A Haber, που χαρακτήρισαν «πρόκληση» την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

«Η Ελλάδα, παρά τις θετικές προσπάθειες της Τουρκίας, ακόμη μία φορά έκανε βήμα που θα κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Στο νησί Σάμος, που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένο, οργάνωσε στρατιωτική παρέλαση. Η τελευταία πρόκληση έγινε στο νησί Σάμος. Μονάδες ειδικών δυνάμεων που αποβιβάστηκαν στο νησί έκαναν στρατιωτική παρέλαση» σχολίασε χαρακτηριστικά το τουρκικό κανάλι.

Οι βολές του μάλιστα στράφηκαν και κατά του πρώην υφυπουργού Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Ορους, επειδή, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε πως «τα ελληνικά άρματα μάχης υπερέχουν των τουρκικών ειδικά στον Εβρο, μοναδικό σημείο χερσαίο συνόρων… Ενώ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μητσοτάκη υποστήριξε πως τα ελληνικά άρματα μάχης μπορούν να χτυπήσουν τα τουρκικά άρματα από 6 χιλιόμετρα απόσταση. Παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο και απείλησε την Αγκυρα. Οι προκλήσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία ακολουθούν η μία την άλλη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του καναλιού.