Ανατροπή: Εισαγγελέας στέλνει τον Καρκά ξανά στο εδώλιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξανά στο εδώλιο θα καθίσει ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς προκειμένου να δικαστεί εκ νέου για το βιασμό του 25χρονυ οδηγού ταξί, μετά την έφεση κατά της απόφασης αθώωσης του που άσκησε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες-του dikastiko-η εισαγγελέας εφετών Αρετή Σκαφίδα, άσκησε έφεση κατά της απόφασης αθώωσης του ηθοποιού, η οποία είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία (4 -3), μετά από αρκετές συνεδριάσεις του δικαστηρίου, στις οποίες επικράτησε ένταση καθώς η αντιδικία ήταν σφοδρή, με τον νεαρό αυτοκινητιστή να υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός των βίασε κατά τη διάρκεια κούρσας αφού προηγουμένως του είχε ρίξει κρυφά ναρκωτική ουσία στον καφέ του. Υπενθυμίζεται ότι την αθώωση του ηθοποιού λόγω αμφιβολιών είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας σε αντίθεση με τους τρεις τακτικούς δικαστές που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για τον βιασμό του οδηγού ταξί. Οι ένορκοι ωστόσο τάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση και τελικά ως πλειοψηφούσα άποψη επικράτησαν και κήρυξαν αθώο τον Γιώργο Καρκά. Ωστόσο τακτικοί και λαϊκοί δικαστές του αναγνώρισαν και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, τον καταδίκασαν μόνο για το δεύτερο αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών σε φυλάκιση 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Η Έφεση της Εισαγγελέως

Η εισαγγελέας εφετών Αρετή Σκαφίδα, στέλνει και πάλι την υπόθεση στο ακροατήριο να δικαστεί από την αρχή, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά όλα τα στοιχεία που προέκυψαν κυρίως από την αποδεικτική διαδικασία , τα οποία έπρεπε να οδηγήσουν σε καταδικαστική κρίση και όχι στην αθώωση του κατηγορούμενου ηθοποιού. Μάλιστα η έφεση ασκήθηκε λίγες μέρες μετά την έκδοση της απόφασης, και η εισαγγελέας εφετών σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό της έφεσης της εκτιμά ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία διαβεβαιώνει τον ισχυρισμό του θύματος περί εισόδου αμβλέως οργάνου, άρα πιστοποιείται η κακοποίηση του.

Σύμφωνα πάντα με την εισαγγελέα, το επιχείρημα του κατηγορουμένου περί οικονομικού κινήτρου του μηνυτή, δεν επαληθεύτηκε από την διαδικασία αλλά και από την ίδια την συμπεριφορά του θύματος, το οποίο το μόνο που ζητούσε ήταν την τιμωρία του δράστη αφού δεν προσέφυγε με αγωγή διεκδικώντας χρήματα. Επίσης η Αρετή Σκαφίδα, έκρινε ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η ψυχολογική κατάσταση του θύματος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, οι διακυμάνσεις στην συμπεριφορά του οι οποίες ήταν εναλλασσόμενες, κάτι που πιστοποίησαν τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου όσο και ο αστυνομικός στις καταθέσεις τους ότι ο 25χρονος οδηγός έδειχνε να έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή:
Ereportaz.gr