27χρονη φοιτήτρια συγκατοίκησε με 95χρονη για να πληρώνει μικρότερο ενοίκιο και η ηλικιωμένη να μην αισθάνεται πια μόνη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία φοιτήτρια σκέφτηκε έναν έξυπνο τρόπο για να βρει σπίτι στην ακριβή αγορά του Λονδίνου – μετακομίζοντας με μία 95χρονη συνταξιούχο.

Από τότε που ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της, η 27χρονη Alexandra Knox από το Newcastle, πληρώνει 220€ το μήνα αφότου έφυγε από τις φοιτητικές εστίες για να μετακομίσει με την Florence Smith – και οι δυο τους έχουν γίνει πλέον οι καλύτερες φίλες.

Best of friends: Alexandra Knox, 27, from Newcastle, moved in with 95-year-old RAF veteran Florence Smith in south-west London when she started a Masters degree

Ακριβώς όπως με τους συμφοιτητές της, η Alexandra διαχώρισε τις δουλειές του σπιτιού με την συγκάτοικό της, ενώ μοιράζονται όλα τα έξοδα του σπιτιού τους.

Τα χρόνια που τις χωρίζουν είναι 68 κι αυτό τις κάνει τις συγκατοίκους με τη μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τέλειο ζευγάρι: η Αλεξάνδρα χωρίζει τις δουλειές του σπιτιού με τον συγκάτοικο της, χτυπάει με την απογευματινή τηλεόραση και μοιράζεται την περιστασιακή λήψη στο σπίτι τους στο νοτιοδυτικό Λονδίνο

Για να αποφύγει τη μοναξιά, η χήρα Florence δέχθηκε πριν από δέκα χρόνια να μοιραστεί το σπίτι της με την οργάνωση Homeshare, η οποία στη συνέχεια το πρότεινε στην Alexandra.

Οι συγκάτοικοι είπαν ότι ‘τα βρήκαν αμέσως’ και περνούν πολύ χρόνο μαζί, παρά το γεγονός ότι πρέπει να εξηγούν τη ζωή τους σε όλους όσους συναντούν.

Και μπορεί οι νέοι συνήθως να νυχτοπερπατάνε, στην περίπτωσή τους, η Florence είναι αυτή που γυρνάει αργά στο σπίτι!

Η Φλωρεντία Σμιθ απεικονίστηκε κατά τη διάρκεια του Β "Παγκοσμίου Πολέμου όταν ήταν μέλος της RAF. Ζούσε με τον σύζυγό της στο νοτιοδυτικό σπίτι του στο Λονδίνο μέχρι να πεθάνει πριν από 20 χρόνια

Η Alexandra, φοιτήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνών του Λονδίνου, δήλωσε: “Ήμουν πολύ αμήχανη όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, αλλά τα πήγαμε πολύ καλά.”

“Η Florence είναι αστεία και χαίρομαι να μιλάω μαζί της. Έχουμε γίνει φίλες.”

“Βλέπουμε μαζί τηλεόραση, τα λέμε πίνοντας τσάι, συμμαζεύουμε το σπίτι, η σχέση μας δεν διαφέρει απ’ αυτή που θα είχα αν έμενα με μία συμφοιτήτριά μου.”

Φλωρεντία (πολύ αριστερά) κατά τη διάρκεια του χρόνου της στην RAF. Έχοντας αποσυρθεί από την εργασία της ως κοινωνικής λειτουργού τοπικής αυτοδιοίκησης στην ηλικία των 70 ετών και με την οικογενειακή διαβίωσή της μακριά, έμεινε μόνη της

“Και φαίνεται να βγαίνει περισσότερο από μένα!”

Ο Florence είπε: “Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται λίγο ανήσυχοι όταν έχουν ένα νεότερο άτομο να ζει στο σπίτι τους, αλλά η Alexandra είναι υπέροχη.”

“Θα την αποκαλούσα στενή μου φίλη. Μιλάμε για όλα, όπως θα ήθελα και με τις άλλες φίλες μου.”

“Είναι λίγο περίεργο αν σκεφτείς ότι ήμουν ήδη 67 ετών όταν γεννήθηκε η συγκάτοικός μου, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου.”

Ασυνήθιστο set-up: Το ζευγάρι λέει ότι το χτύπησαν αμέσως και έχουν πολύ χρόνο να ζήσουν μαζί, παρά το γεγονός ότι πρέπει να εξηγήσουν τη ζωή τους σε όλους τους συναντούν

“Έχω πει στους φίλους μου για αυτό, και κάποιοι από αυτούς νομίζουν ότι είναι λίγο παράξενο… Όσο περισσότερο μας βλέπουν, τόσο περισσότερο θεωρούν ότι αυτή η συγκατοίκηση είναι μια πολύ καλή ιδέα.”

Αντιστροφή ρόλων: Η Φλωρεντία και η Αλεξάνδρα (στην εικόνα) παραδέχονται ότι παρά τη φήμη των μαθητών, είναι συχνά η Φλωρεντία που είναι η κοινωνική πεταλούδα που έρχεται αργά στο σπίτι

Η Florence, ζει στο σπίτι της στο Νότιο Λονδίνο για πάνω από 50 χρόνια.

Έμενε εκεί με το σύζυγό της, Dan, ο οποίος πέθανε πριν από 20 χρόνια.

Από τότε που σταμάτησε την εργασία της ως κοινωνική λειτουργός σε ηλικία 70 ετών, έμεινε μόνη της.

Η Florence είπε: “Η συγκατοίκηση είναι μια θαυμάσια ιδέα. Η μοναξιά είναι φρικτή.”

“Ένας άλλος άνθρωπος μέσα στο σπίτι κάνει μεγάλη διαφορά.”

Επιχειρηματικοί φίλοι: Η Αλεξάνδρα, φοιτητής στο Ινστιτούτο Τεχνών του Λονδίνου, δήλωσε: «Ήμουν πολύ νευρικός όταν συναντήσαμε για πρώτη φορά, αλλά το χτυπήσαμε»,

“Και το πιο σημαντικό είναι να έχεις κάποιον να μιλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.”

“Είναι ωραίο να μοιράζεσαι πράγματα με άλλους ανθρώπους.”

“Μου αρέσει να συνεχίζω να δουλεύω, κι έτσι μαγειρεύω, καθαρίζω, ψωνίζω και βγαίνω έξω και συναντώ φίλες μου, αλλά είναι ωραίο να βάζει κάποιος το κλειδί στην πόρτα το βράδυ και να σε βοηθάει στις πιο δύσκολες δουλειές.”

Πηγή: www.newsone.gr