Στο λιμάνι του Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία του κόσμου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο (container-ship) που έχει ιστορικά προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι έδεσε χθες στον Πειραιά. 

 Πρόκειται για το νεότευκτο MSC London (ναυπηγήθηκε το 2014), το οποίο με μήκος 399 μέτρων, συνολική δυναμική 165.000 τόνων και χωρητικότητα που φθάνει τα 16.500 εμπορευματοκιβώτια αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της MSC. Η τελευταία είναι δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία μεταφοράς containers του κόσμου και αποτελεί το μεγαλύτερο πελάτη - χρήστη του Πειραιά (σε ΟΛΠ και ΣΕΠ) και έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους μεταφορείς στην κρουαζιέρα του Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τη λήξη της λιτής εκδήλωσης-υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραιώς ανέφερε ότι «το λιμάνι του Πειραιά έχει σήμερα τις υποδομές για να μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα container ships καθώς και δυνατότητες που δεν έχουν άλλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα κανένα ιταλικό λιμάνι» και τόνισε πως στόχος είναι να καταστεί ο Πειραιάς μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο και το λιμάνι του ένα από τα κεντρικά λιμάνια της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, εντάσσεται και η συμφωνία με την Cosco για την επέκταση της σύμβασης, με βάση την οποία αναμένεται να υλοποιηθούν έργα ύψους 230 εκατ. ευρώ. «Η ανάπτυξη της χώρας έρχεται μέσα από τα λιμάνια, μέσα από την αύξηση των δυνατοτήτων τους, μέσα από τον διεθνή τους προσανατολισμό. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε σοβαρές, ουσιαστικές διεθνείς συνεργασίες, όπως η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την MSG, που είναι ο υπ' αριθμόν ένα πελάτης μας», σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του.



Πηγή: Ημερησία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ