ΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μήνες ταλαιπωρίας και αποτέλεσμα… μια τρύπα στο νερό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


 
Για την ακρίβεια, πολύ νερό μέσα στις τρύπες, που για μήνες ταλαιπωρούν-και θα ταλαιπωρούν όπως όλα δείχνουν-τους Πειραιώτες!
 
Δε θα μπορούσα να εντοπίσω πιο αντιπροσωπευτική εικόνα αν μου ζητούσε κάποιος να απεικονίσω τη νεοελληνική πραγματικότητα.
 
Η φράση "μια τρύπα στο νερό" μαζί με τις εικόνες που ακολουθούν, αποτελούν την πιο αδιαμφισβήτητη απάντηση στο ερώτημα "γιατί φτάσαμε εδώ;".
 

 

 
Γιατί δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες το μόνο που μάθαμε-μας έμαθαν, είναι πώς να σκάβουμε λάκκους (δικούς μας ή των άλλων) και ενίοτε να πέφτουμε μέσα!
 
Μόνο θλίψη με γεμίζουν οι εικόνες με τις "ανακαλύψεις" των αρχαιολόγων στον Πειραιά που πήγαν πίσω μήνες την ολοκλήρωση του ΤΡΑΜ, με όλες τις γνωστές συνέπειες-παρενέργειες για την πόλη.
 
Μα καλά, θα σου πει ο άλλος, φταίνε οι αρχαιολόγοι ή η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τις βροχές; 
 
Και θα απαντήσω... Τι περίμεναν δηλαδή, τέλη Νοέμβρη κάποια στιγμή δε θα έβρεχε όπως έπρεπε, φθινοπωρινά; Δεν ήξεραν ότι οι λάκκοι με τις αρχαιολογικές "ανακαλύψεις"-που όλως τυχαίως εξαφανίζονται λίγα μέτρα πιο εκεί στα έργα του ΜΕΤΡΟ-θα γίνουν πισίνες; 
 

Μια τρύπα στο νερό λοιπόν...

 
Έτσι μας έμαθαν να σκεφτόμαστε, να λειτουργούμε, να ζούμε... πως ό,τι και να κάνουμε, το αποτέλεσμα θα είναι μια τρύπα στο νερό!
 
Δυστυχώς όμως, η δική μου γενιά έχει πέσει ολόκληρη μέσα σε αυτήν την τρύπα και την πληρώνει πολύ ακριβά... Και όσοι έχουμε καταφέρει με νύχια και με δόντια να μείνουμε στην επιφάνεια, καλό είναι να αντιδράσουμε άμεσα, ίσως και να είναι η τελευταία μας ευκαιρία!
 
*Για το ΤΡΑΜ του Πειραιά δε θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω, τα έχουμε πει αρκετές φορές. Μόνο τούτο... Όταν με το καλό κυκλοφορήσει στην πόλη, θα τραβάμε κάθε μέρα φωτογραφίες με τους επιβάτες που μεταφέρει και θα ζητήσουμε τον πρώτο χρόνο οικονομικό απολογισμό. Γιατί κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν κάποια μέρα για το πάρτυ εκατομμυρίων που πληρώνει ο ελληνικός λαός, για να το παίζουν εκείνοι "βολεμένοι" & ακριβοπληρωμένοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Γενικοί ή Οικονομικοί Διευθυντές!