Η απάντησή μου στον Πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη για τον φάρο της χρονιάς!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από προβλέψιμη έως ανεύθυνη θα χαρακτήριζα την απάντηση του κ. Ανωμερίτη προς την PP με αφορμή το φάρο στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά.

Μου θύμισε εκείνους τους κακούς δημόσιους υπαλλήλους-και τονίζω κακούς γιατί υπάρχουν και αρκετοί εξαίρετοι-που σε στέλνουν από τον ένα όροφο στον άλλο χωρίς αποτέλεσμα, απλά για να διώξουν την ευθύνη από πάνω τους... Το λεγόμενο "πετάω το μπαλάκι"!

Συνηθισμένος ο κ. Ανωμερίτης σε αυτήν την τακτική, προφανώς από τότε που υπηρετούσε τον ελληνικό λαό ως βουλευτής και υπουργός, απάντησε για λογαριασμό του Υπ. Εξωτερικών και του Πολεμικού Ναυτικού.. Πολύ απλά, γιατί ο ίδιος δεν είχε να πει κάτι επί της ουσίας!

Τα μπράβο σαφώς και αξίζουν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την ηγεσία της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου του Πολεμικού Ναυτικού!

Στον κ. Ανωμερίτη του ΟΛΠ των εκατομμυρίων ευρώ ετήσιων κερδών τι αξίζει όμως;;

Άραγε, με την ίδια ευκολία που μας απάντησε ότι η ευθύνη τελικά ήταν του Πολεμικού Ναυτικού, με την ίδια ευκολία αύριο μεθαύριο θα μας πει ότι φταίει και ο Δήμος Πειραιά ή ο Δήμος Κερατσινίου και έχει την ευθύνη ανακατασκευής ενός μαντρότοιχου που γκρεμίστηκε από πρόσκρουση μιας νταλίκας;

Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας κ. Ανωμερίτη δηλαδή;

Εγώ λοιπόν, ως γνήσιος Πειραιώτης και όχι μισθοδοτούμενος από τον ελληνικό λαό με την ασφάλεια ενός μονοπωλειακού καθεστώτος, αλλά εργαζόμενος στη δύσκολη εγχώρια και άκρως ανταγωνιστική αγορά εν μέσω κρίσης, σας λέω τα εξής... Επειδή προφανώς γνωρίζω περισσότερα από όσα φαντάζεστε ότι γνωρίζω, όπως υπονοήσατε στην ανακοίνωσή σας... Σας συνιστώ τα εξής:

1. Δε χρειάζεται να χάνετε την ψυχραιμία σας.

2. Ουδέποτε σοβαρή ανακοίνωση εισηγμένης εταιρίας στο Χ.Α. δεν έχει δημοσιοποιήσει ανακοίνωση με σαφή αναφορά σε συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως έκανε χθες ο ΟΛΠ φωτογραφίζοντάς με... Αυτό σημαίνει πολλά μάλλον!

3. Αντί να ασχολείστε με το προφίλ σας, συνεννοηθείτε με το υπουργείο για τις ευθύνες του καθενός και αφήστε το πινγκ πονγκ... Είναι επίπονο άθλημα και θέλει αντοχές!

4. Σας προτείνω να ασχοληθείτε περισσότερο με τον προϋπολογισμό του 2014 και τον απολογισμό του 2013 του ΟΛΠ, γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα... Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ!

5. Σας παροτρύνω, να κρίνετε αντικειμενικά πέρα από πάθη και φοβίες ή κομματικά κριτήρια και να κάνετε χρηστή διοίκηση των χρημάτων του ελληνικού λαού... Σε όλα τα επίπεδα! Αν και είμαι σίγουρος πώς σε αυτό το δρόμο κινείστε!

6. Ό,τι έχετε να πείτε για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να το λέτε απευθείας στον ίδιο... Έτσι κάνουμε εμείς οι Πειραιώτες!

7. Παλαιότερα μας κατηγορήσατε για στρατευμένη δημοσιογραφία... Και επειδή αντιληφθήκατε το λάθος σας "εξαφανιστήκατε"!
Σας πληροφορώ ότι η μόνη στόχευσή μας είναι ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πειραιά... 

Και επειδή είμαστε αρκετά φιλόξενοι εμείς οι Πειραιώτες, και επειδή εσείς είστε επισκέπτης στον Πειραιά, με μεγάλη μου χαρά θα σας κάνω και το τραπέζι στο αγαπημένο μου Πανόραμα στον Προφήτη Ηλία για να σας δείξω εμπράκτως τη διάθεση φιλοξενίας!

@ Θα πρέπει κάποιος εκεί στον ΟΛΠ να σας εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ blog, site, portal ώστε την επόμενη φορά να είστε πιο ακριβείς σε επίσημες ανακοινώσεις που διανέμονται σε όλα τα ΜΜΕ!

Διαβάστε επίσης: