ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ: Επικίνδυνη Κυβέρνηση-Ανύπαρκτη Αντιπολίτευση-Ισχυρή Τουρκία… Εκρηκτικός συνδυασμός!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η αγωνία βέβαια είναι ένα συναίσθημα με το οποίο έχουμε ταυτιστεί τα τελευταία 6 χρόνια ελέω μνημονίων-αντιμνημονίων και αντιστρόφως!

Είμαι πεπεισμένος όμως ότι οι στιγμές που ζούμε είναι τόσο ιστορικές όσο και κρίσιμες για το μέλλον της χώρας και του έθνους μας εν γένει.

Και σε αυτό συντελούν 3 παράγοντες.

1. Η άκρως επικίνδυνη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταγράφει τη μια αποτυχία μετά την άλλη ξεγυμνώνοντας ουσιαστικά τη χώρα σε εταίρους εντός ΕΕ και μη!

Γκάφες ολκής αλλά συνάμα μείζονος εθνικής σημασίας όπως το twitter του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Νταβούτογλου που διαγράφηκε ή την αναγνώριση της Τουρκίας από την ΕΕ ως επιτελικού συμμάχου και εν δυνάμει μέλους της.

Τις παλινωδίες σε εσωτερικό επίπεδο δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε. Για την ακρίβεια τα ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ και τη σκληρή φοροεισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει η πρώτη αριστερή κυβένρηση του τόπου... Με την πλειοψηφία εκείνων που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να νιώθουν αν μη τι άλλο εξαπατημένοι!

2. Η ανυπαρξία της ΝΔ και η εσωστρέφεια της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης ουσιαστικά δε στοιχίζει μόνο στο ίδιο το κόμμα, αλλά στη χώρα! Μιας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει ανεξέλεγκτη καταστρέφοντας ότι έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία.

Και όπως όλα δείχνουν, δε φαίνεται να συνέρχεται σύντομα η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω καρεκλοκένταυρων και μισαλόδοξων νεόγερων πολιτικών, που μόνο στόχο έχουν την πολιτική τους (και όχι μόνο) επιβίωση!

Ο κίνδυνος διάλυσης της ΝΔ είναι πιο ορατός από ποτέ και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο!

Με άλλα λόγια, στη ΝΔ κάνουν ότι μπορούν για να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας για πολλά χρόνια ακόμα στην Πρωθυπουργία.

Φωτεινές εξαιρέσεις οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης...

3. Η Τουρκία εμφανίζεται πιο ισχυρή από ποτέ!

Παρά το συμβάν με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, οι Τούρκοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν στήριξη τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από την ΕΕ με τις γνωστές δημόσιες δηλώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών τους.

Δηλώσεις που αναβαθμίζουν στην πράξη τον ευρύτερο ρόλο της γείτονος στην περιοχή και δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο προς την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω προκαλεί ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο δύναται ανά πάσα στιγμή να εκραγεί... με άγνωστες συνέπειες εντός και εκτός συνόρων!

Για αυτό μάλλον ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε ως συντεταγμένο κράτος και να αντιμετωπίσουμε κατάματα την ιστορία μας. Γιατί καλώς ή κακώς, γράφεται ιστορία και στις μέρες μας, για την οποία μόνο υπερήφανοι δε θα είναι οι απόγονοί μας...

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΟΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ!!!