Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ στο Λευκό Οίκο μετά από πρόσκληση Τραμπ – Στρατηγική επιλογή το ταξίδι στις ΗΠΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Γιώργος Πατούλης χτίζει συστηματικά τις σχέσεις με τις ΗΠΑ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων

- Είναι η τρίτη φορά που πηγαίνει στον Λευκό Οίκο καλεσμένο του Προέδρου των ΗΠΑ

- Στρατηγική επιλογή Πατούλη η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με την επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με αφορμή το εν εξελίξει ταξίδι του Προέδρου της ΚΕΔΕ και υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στις ΗΠΑ, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τη χρησιμότητα αντίστοιχων ταξιδιών, με αφορμή κυρίως «στοχευμένα» σχόλια που θέλουν να ακυρώσουν την πολυετή και συστηματική προσπάθεια του κ. Πατούλη.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί - κυρίως μεταξύ των επικριτών του - θα επιθυμούσαν διακαώς έστω και να διαβούν το κατώφλι του Λευκού Οίκου, πόσο μάλλον να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά και σοβαρούς εκπροσώπους της αμερικανικής επιχειρηματική κοινότητας.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΤΟΥΛΗ

Για τους καλά γνωρίζοντες τα της αυτοδιοικησης και τα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Πατούλης χτίζει συστηματικά τη σχέση με τις ΗΠΑ, καθώς βάσει σχεδιασμού, αποσκοπεί στην προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών στην Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, γύρω από τους τομείς του Ιατρικού Τουρισμού, του Τουρισμού ευρύτερα, των νέων τεχνολογιών και πολλών ακόμα κλάδων του επιχειρείν.

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο κ. Πατούλης επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτό προϋποθέτει ιδιαίτερες κινήσεις και ικανότητες σε επίπεδο διπλωματίας και στρατηγικής!

Εν κατακλείδι, καλή και χρήσιμη είναι η κριτική από όπου κι αν προέρχεται, είναι χρήσιμο όμως, ιδίως στα χρόνια της παρατεταμένης κρίσης που διανύει η χώρα, να βλέπουμε και τη μεγάλη εικόνα και φυσικά να αποδίδουμε και δεν εύσημα σε εκείνους που προσπαθούν να προσδώσουν στην πατρίδα μας χαρακτηριστικά όπως η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα, στοιχεία που τελικά θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη, για την οποία πολλοί ομιλούν αλλά ολίγοι πράττουν!

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΤΟΥΛΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος στην πρώτη γραμμή