4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος… 14 χρόνια στα Δικαστήρια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ειλικρινά δε φανταζόμουν ποτέ, όταν αποφάσιζα να ασχοληθώ με τα κοινά, από αρκετά νεαρή ηλικία, ότι η διάθεση προσφοράς θα συνεπάγονταν ''μπλεξίματα'' με το νόμο σε βάθος χρόνου!
 
Σαφώς και όλοι είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων και των επιλογών μας, αλλά συνάμα δεν είμαστε ούτε όλοι νομικοί ούτε έχουμε τη δυνατότητα για κάθε απόφαση που παίρνει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, να συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας νομικό σύμβουλο... γιατί πολύ απλά δε διαθέτουμε όλοι!
 

Πόσο μάλλον, όταν υποτίθεται, ότι μια εισήγηση φτάνει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πρώτα έχει περάσει από την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών, της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, των ειδικών συμβούλων του Δημάρχου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και φυσικά του Δημάρχου... ο οποίος βέβαια ΔΕΝ φέρει καμία νομική ευθύνη, καθώς απλά εισηγείται, ΔΕΝ αποφασίζει, σύμφωνα με το σοφό νομοθέτη!

 
Εισηγείται λοιπόν ο Δήμαρχος, ψηφίζουμε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και βέβαια μετά τρέχουμε μόνοι μας, χωρίς τον Δήμαρχο-με τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά φυσικά-στα Δικαστήρια ως κατηγορούμενοι και εν δυνάμει ένοχοι!
 
Και το χειρότερο δεν είναι ούτε οι χαμένες εργατοώρες ούτε το ότι πάμε ως κατηγορούμενοι, αλλά ότι στο τέλος μπορεί να μας χρεώσουν και δόλο, με αποτέλεσμα να καταδικαστούμε!
 
Δόλο, για αποφάσεις που πήραμε με στόχο το κοινό καλό ή ύστερα από τη διαβεβαίωση όσων ανέφερα παραπάνω, ότι τηρούμε τη νομιμότητα στο έπακρο!
 
Μιλώντας πάντα για αποφάσεις που έχουν παρθεί με αρκετά μεγάλες πλειοψηφίες εντός Δημοτικού Συμβουλίου και όχι άλλου τύπου αποφάσεις...
 
Ύστερα απορούμε γιατί η νέα γενιά δεν ασχολείται με τα κοινά... Για την ακρίβεια δε θέλει ούτε να ακούει για τέτοιο ενδεχόμενο!
 
Τη Δευτέρα λοιπόν, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά (της προηγούμενης δημοτικής αρχής), θα βρεθούμε και πάλι στα Δικαστήρια Πειραιά για υπόθεση που αφορά στην Ακτή Δηλαβέρη (Μικρολίμανο από τη μεριά του Δελφινάριου)... Και το τραγικό της υπόθεσης, για θέμα που δεν ψηφίσαμε, αφού αποσύρθηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά!!! 

Δηλαδή είμαστε υποψήφιοι για καταδίκη, επειδή δεν πήραμε μια απόφαση (πρόκετιαι για προβλήματα δεκαετιών), η οποία αποσύρθηκε και ως εκ τούτου δεν είχαμε τη δυνατότητα να την επαναφέρουμε και να την ψηφίσουμε!

 
Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν...