Σήμερα ξεκινά η οδός του μαρτυρίου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


 

Ξεκίνησε η Σαρακοστή και μαζί της η 40ήμερος πορεία προς τον Γολγοθά και ακολούθως την ένδοξη Ανάσταση του Χριστού!

 

Ο δρόμος για τη σημαντικότερη εορτή της Ορθοδοξίας, ξεκινά σήμερα λοιπόν, Καθαρά Δευτέρα, με αυστηρή νηστεία, σηματοδοτώντας τις δυσκολίες και την προσπάθεια που απαιτούνται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής...

 

Μιας διαδρομής που περνά από τον Γολγοθά και τα φρικτά μαρτύρια που υπέστη ο Κύριος, αλλά που συνάμα μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία με την προσμονή της επερχόμενης και ένδοξης Ανάστασής του!

 
Η ιστορική διαδρομή των Ελλήνων είναι ταυτισμένη με την οδό του μαρτυρίου!
 
Μια τέτοια διαδρομή βαδίζουμε και τα τελευταία 5 χρόνια, καρτερώντας την "Ανάσταση" που θα φέρει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη μας.
 

Αυτή η Σαρακοστή λοιπόν γίνεται ακόμα πιο απτή, πιο κατανοητή για όλους εμάς του Ορθόδοξους Έλληνες Χριστιανούς, καθώς η απαρχή της, η σημερινή ημέρα, ταυτίζεται και με την προσδοκώμενη απαρχή της απαλλαγής μας από τα μνημόνια και τους θεσμούς, μιας και σήμερα αναμένεται να δοθεί μια παράταση, με απώτερο στόχο την άμεση απαλλαγή από τον ζυγό του μνημονίου. 

 
Η πλήρης απαλλαγή μας βέβαια από το ζυγό του μνημονίου δεν αναμένεται να συμπέσει με την ημερολογιακή Ανάσταση του Ιησού Χριστού... Ας ελπίσουμε όμως ότι θα αντλήσουμε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, με την ευχή να καταφέρουμε να διανύσουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της κούρσας φέτος-είτε αυτό γίνει τον Ιούνιο, είτε τον Σεπτέμβριο, είτε τον Δεκέμβριο-γιατί ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες!
 

Ας ευχηθούμε λοιπόν η φετινή Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την πραγματική Επανάσταση πρώτα μέσα στις ψυχές μας και έπειτα στην σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε τα τελευταία 5 χρόνια στην πατρίδα μας!

 
Καλή Σαρακοστή!