Ο Έλληνας θέλει τον Τσοβόλα (δώστα όλα) του τελικά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπερτονίζοντας το αίσθημα της χαμένης υπερηφάνειας και της καταπατημένης αξιοπρέπειας του μέσου Έλληνα, με ευθεία επίκληση στο συναίσθημα, ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε από την ομιλία του στη Βουλή τη μάχη της επικοινωνίας!
 
Ανέκαθεν, ο νεοέλληνας ζούσε και ζει ενθυμούμενος τα περασμένα μεγαλεία του έθνους μας... Της μεγάλης Ελλάδας και της εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Παρθενώνα, της επανάστασης του 1821 και του ιστορικού ΟΧΙ του έπους του 40!
 
Και αυτό γιατί τις τελευταίες δεκαετίες ''αποκοιμηθήκαμε'' στον καναπέ του σπιτιού μας, χαζεύοντας το χαζοκούτι και απολαμβάνοντας τα υλικά αγαθά που καταφέραμε να αποκτήσουμε, σπίτια, εξοχικά, αυτοκίνητα, σκάφη... με τη μόνη διαφορά ότι ξεχάσαμε το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά ήταν δανεικά!
 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ
 
Και εκεί ακριβώς έγκειται η μεγάλη παρεξήγηση και οι ουτοπικές αναφορές περί ''επαναστάσεως'', η οποία παίρνει σάρκα και οστά κυρίως μέσω των social media και των επαναστατών του πληκτρολογίου.
 

Διότι αυτή τη φορά δεν ήρθε ο κατακτητής (Γερμανία-Ιταλία) με τα όπλα να μπουν στα σπίτια τους. 
Εμείς τους ανοίξαμε την πόρτα! Δεν ειπώθηκε κανένα ΟΧΙ αυτή τη φορά. Τους καλοδεχτήκαμε και αποδεχτήκαμε το μοντέλο ζωής που μας πρότειναν... παραβλέποντας είτε αγνοώντας τις συνέπειες που βιώνουμε σήμερα.

 
Βέβαια και εκείνοι είχαν τον σκοπό τους... κι εμείς όμως τις ευθύνες μας τις οποίες δεν πρέπει να αποποιούμαστε. Γιατί όσο εθελοτυφλούμε θα μένουμε στάσιμοι, ανάξιοι της ιστορίας των προγόνων μας.
 
Εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια σαφώς! 
Στις δημοκρατίες όμως υπάρχουν και βασικές προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να τηρούνται πιστά και τις οποίες εντέχνως ''ξεχνούμε'' να αναφέρουμε...
 

Βασική αρχή της Δημοκρατίας; 

Όποιος θέλει να έχει δικαιώματα... έχει και υποχρεώσεις!

 
Σε κάθε έκφανση της ζωής μας, σε κάθε μορφή κοινωνικής συμβίωσης, μας ακολουθούσε και μας ακολουθεί η ανωτέρω αρχή. 

Δεν μπορεί λοιπόν κύριοι να έχουμε μόνο δικαιώματα, τη στιγμή που για δεκαετίες μας φορτώσατε μόνο υποχρεώσεις!

 
Δεν μπορώ να αντικρύζω τους παλαιοπασόκους του Ανδρέα και του Τσοβόλα δώστα όλα (τα δανεικά εννοείται) να παριστάνουν την ομπροσθοφυλακή του Αλέξη Τσίπρα και να κατακρίνουν όλους τους συνεπείς νοικοκυραίους, που τόσα χρόνια συντηρούν τον κοινωνικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας, παρά τα τόσα ρήγματα που έχει υποστεί.
 
Δεν ανέχομαι όλοι εκείνοι που μας οδήγησαν εκεί-συν εκείνους που τους ψήφιζαν-να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας υποδεικνύουν ποιο είναι το σωστό! Γιατί όταν ο Τσοβόλας τα έδινε όλα εκείνοι ήταν οι πρώτοι που τα έπαιρναν!
 
Υπάρχει κανείς που να παραβλέπει τις ολέθριες συνέπειες των μνημονίων;
Υπάρχει κανείς που να μη θέλει να μπει ένα τέρμα σε όλη αυτή την κατάσταση;

Υπάρχει κανείς που να μη θέλει να βρουν εργασία οι χιλιάδες των νεών;
κλπ κλπ

Χορτάσαμε όμως από διαπιστώσεις και διαπραγματεύσεις. Λύσεις θέλουμε!

Ούτε άλλους σωτήρες ούτε άλλες υποσχετικές ούτε showmen που δίνουν την παράστασή τους και περιμένουν το χειροκρότημα του κοινού... το οποίο μετά από τόσο κλάμα έχει την ανάγκη και πάλι να γελάσει το χειλάκι του.

Φροντίστε λοιπόν να μην παίξετε για ακόμη μια φορά με την ανάγκη του ελληνικού λαού να ελπίσει, να γελάσει, να χαρεί.Αλλά δώστε πραγματικές και άμεσες λύσεις. Για αυτό πίστεψε και για αυτό ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Και ποτέ να μην ξεχάσετε ότι γελάει καλύτερα αυτός που γελά τελευταίος...


Για αυτό φροντίστε να γελάσει τελευταίος ο ελληνικός λαός και τότε όλοι μας θα σας δώσουμε το μεγαλύτερο χειροκρότημα της σύγχρονης μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας!