ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Βγαίνουν τα μαχαίρια στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί οι προεκλογικές συγκεντρώσεις να έχουν αρχίσει δειλά δειλά εδώ και λίγες μέρες στον Πειραιά, σήμερα δόθηκε και το επίσημο λάκτισμα για την εκκίνηση ενός σύντομου προεκλογικού στίβου διάρκειας 25 ημερών!
 
Ύστερα από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τον καθορισμό της ημερομηνίας των βουλευτικών εκλογών από τον Αντώνη Σαμαρά, οι ''μηχανές'' των υποψηφίων στο μεγάλο λιμάνι μπήκαν στο φουλ.
 
Στο μεν ΣΥΡΙΖΑ το τοπίο είναι πιο καθαρό, αφού δεν αναμένονται εκπλήξεις. Το ΠΟΤΑΜΙ κατά πάσα πιθανότητα θα εκλέξει ένα βουλευτή στην Α΄ Πειραιά, βάσει της δυναμικής που καταγράφει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ το ΚΚΕ ίσως επανακτήσει τη χαμένη από το 2012 έδρα του.
Το ΠΑΣΟΚ περιμένει με αγωνία τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς πιθανή του διάσπαση θα μπορούσε να στοιχίσει μια ενδεχόμενη έδρα στην Α΄ Πειραιά.
 
Ενώ η μεγάλη ''σφαγή'' αναμένεται να γίνει μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ!

ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ, όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα εκλέξουν Βουλευτή στην Α΄ Πειραιά, με πιθανότερο το σενάριο να μην εισέρχονται καν στη Βουλή.
 
Αρβανιτόπουλος, Κατσαφάδος, Μελάς (πατέρας ή υιός) θα δώσουν τη μάχη του σταυρού για την πρώτη θέση που σίγουρα οδηγεί σε εκλογή!
 
Οι παράγοντες που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλοί. Οι συμμαχίες, οι συγγένειες, η μέση ηλικία των ψηφοφόρων, θα κρίνουν την πρωτιά!
 
Πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαβορί για τις πρωτιές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος και Δρίτσας.
 
Βέβαια όπως έχουμε ξαναγράψει, στην πολιτική αλλάζουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη!