ΝΔ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ: Εν έτει 2018, μετά από 10 χρόνια Μνημόνια, ΔΕΝ υπάρχουν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί… Υπάρχει μόνο Ελλάδα & Έλληνες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Τις τελευταίες ώρες γίνεται συζήτηση, κυρίως σε επίπεδο κοινωνικών δικτύων, για την απόφαση Μητσοτάκη να διαγραφεί ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ξεκαθαρίζω εξαρχής ότι γνωρίζω προσωπικά τον κ. Αντώναρο και έχω την άποψη ότι πρόκεται για έναν αρκετά νηφάλιο άνθρωπο, με καθαρή σκέψη, προσιτό και ευγενή.

Δεν τον κατατάσσω στην κατηγορία των «πολιτικών» όπως τους έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας, δηλαδή με τα χαρακτηριστικά της ηγετικής φυσιογνωμίας που μπορεί να παρασύρει δεκάδες χιλιάδες πολιτών με τον λόγο του ή αντίστοιχα να εξαπατήσει πολλές χιλιάδες ψηφοφόρων (λαοπλάνος), του «ρουσφετολόγου» που θα τάξει λαγούς με πετραχήλια για να λάβει ως αντιστάθμισμα την ψήφο κλπ κλπ.

Ανήκει σε μια άλλη ιδιαίτερη κάστα ανθρώπων που τους χαρακτηρίζει το αίσθημα βαθιάς αξιοπρέπειας, ευθύνης (ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που του αναλογεί), σύνεσης και λογικής.

Θεωρώ όμως ότι στην παρούσα φάση έχει παρασυρθεί σε εσφαλμένες ατραπούς... κατανοώντας μάλλον το γιατί, αλλά δυστυχώς αυτό δεν αναιρεί το λάθος.

Και λέω δυστυχώς, γιατί όταν υπάρχει ένταση, ο εγωισμός όλων χτυπά κόκκινο και το τελικό αποτέλεσμα αδικεί άπαντες!

Παρατηρώ λοιπόν αντιδράσεις φίλων νεοδημοκρατών που έχουν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ ή κατά της διαγραφής Αντώναρου, ενώ αρκετοί με ρωτούν στα πλαίσια των κοινωνικών μας συναναστροφών, ποια είναι η δική μου άποψη.

Και τους απαντώ:

«Ανοησίες και παιδιάστικοι εγωισμοί. Ασχολούμαστε με αυτά, την ώρα που οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους μετά από 10ετή μνημόνια και υποθήκευση της χώρας, την ώρα που η νέα γενιά Ελλήνων ξενιτεύεται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλά τη Μακεδονία παίζοντας το επικοινωνιακό χαρτί-σκάνδαλο της NOVARTIS, το οποίο κατά τη γνώμη μου θα έχει την κατάληξη του Βατοπεδίου, της Siemens κλπ κλπ, όλοι αθώοι δηλαδή, εμείς καθόμαστε και κοκορομαχούμε δίχως λόγο και ουσία».

Και τι εννοώ λέγοντας αυτό:

Προφανώς ο Ευάγγελος Αντώναρος ξεπέρασε με την κριτική του κάποια όρια. Και δεν το λέω αυτό γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι Αντιπρόεδρος της ΝΔ. Για οποιοδήποτε στέλεχος το ίδιο θα έλεγα. Και εγώ προσωπικά άλλωστε του έχω ασκήσει δημόσια κριτική, όπως και πολλοί άλλοι.

Μπορεί σε προσωπικό επίπεδο και ίσως λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης, να κατανοώ τη «δύναμη» των κοινωνικών δικτύων να παρασύρουν και να εμφανίζουν άλλες συμπεριφορές από αυτές που πραγματικά μας χαρακτηρίζουν, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς κρινόμαστε πάντα εκ του αποτελέσματος!

Ποιος από εμάς άλλωστε δεν έχει παρασυρθεί έστω και μια φορά στο Facebook ή το Twitter;

Όταν όμως είσαι «θεσμικός» και επικαλείσαι διαδικασίες, κάνεις μια δυο φορές την κριτική σου δημόσια και ακολούθως απευθύνεσαι στα αρμόδια όργανα (πειθαρχικό κλπ) σχετικά με όλα αυτά για τα οποία «κατηγορείς» το Χ κομματικό στέλεχος και τα οποία επικαλείσαι μετά την «αντικαταστατική» διαγραφή σου.

Γιατί, όταν η κριτική γίνεται στοχευμένα σε καθημερινή βάση και με χαρακτηρισμούς που αγγίζουν τα όρια της ύβρεως, αυτό δύναται να ερμηνευτεί ως εμμονή με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο!

Επίσης, όταν μιλάς και κριτικάρεις από «θέση ισχύος» λόγω της θέσεως που κατέχεις σήμερα σε επαγγελματικό επίπεδο - την οποία σε καπ ποιο βαθμό ίσως και να οφείλεις στην πορεία σου εντός ΝΔ - το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να προκαλείς εσωκομματικά ζητήματα, ιδίως σε περιόδους που διακυβεύονται μείζονα εθνικά θέματα και με δεδομένο ότι είσαι άριστος γνώστης των επικοινωνιακών θεμάτων.

Γιατί τότε ακριβώς, υποπίπτεις σε όλα αυτά που κατηγορείς ότι κάνουν οι άλλοι, δίχως να το αντιλαμβάνεσαι.

Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω επιμέρους σχόλια σε επίπεδο Facebook, που μιλούν για τη δυναμική Αντώναρου, για το εάν κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτή με σταυρό ή όχι, για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυταρχικές αντιλήψεις και άλλα τέτοια, γιατί τα θεωρώ «φθηνά» σχόλια λόγω της εσωκομματικής έντασης που έχει προκληθεί.

Πιστεύω δε ακράδαντα, ότι θα πρέπει όλοι οι 55-60+ «πρωτοκλασάτοι» της ΝΔ, να αντιληφθούν ότι πλέον δεν ενδιαφέρει κανέναν εκεί έξω στην πραγματική ζωή εάν διεγράφη ο Χ Αντώναρος, εάν υπάρχει ρήγμα μεταξύ «Καραμανλικών» και «Μητσοτακικών», εάν στην τελική υφίστανται ακόμα «Καραμανλικοί» ή «Μητσοτακικοί» ή «Σαμαρικοί» στρατοί.

Με μεγάλη παρρησία θέλω να σας πω ότι αυτά τα ζητήματα απασχολούν μόνο εσάς και μια ισχνή μειοψηφία συνδαιτυμόνων σας.

Όλους τους άλλους μας ενδιαφέρει πως θα φύγουν μια ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του που προκαλούν τεράστια ζημιά σε εθνικό επίπεδο.

Αυτό θα πρέπει άλλωστε να μας νοιάζει όλους και ως απλά μέλη της ΝΔ που σεβόμαστε και ασπαζόμαστε την ιδρυτική της διακήρυξη, την οποία τακτικά επικαλούμαστε!

Πιστεύω δε ακράδαντα, ότι τέτοια ζητήματα μπορούν και πρέπει να λύνονται άμεσα, με ένα καθαρό και έντιμο «συγγνώμη», με αμοιβαίες εξηγήσεις, ώστε να μπαίνει άμεσα τελεία και παύλα στην εσωστρέφεια.

Σε αυτή τη μάχη που πλησιάζει δεν περισσεύει κανείς μας, κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα.

Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν τόσο τα στελέχη της ΝΔ όσο και η ηγεσία της ΝΔ.

Και είμαι βέβαιος πως τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για όλους μας, για τη ΝΔ, ΜΑ πρωτίστως για την Ελλάδα μας.