ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ένα είναι το βασικό ερώτημα… Και θα μάθουμε τα πάντα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Ζούμε στον Πειραιά αυτές τις ημέρες, ίσως τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, τουλάχιστον των τελευταίων 25 ετών.

Δε θα σταθώ - όπως πολύ λογικά πράττουν όλοι - στην "δολοφονική" ολιγωρία των αρχών, την οποία καυτηριάσαμε άλλωστε από την πρώτη στιγμή και η οποία οδήγησε στην τραγωδία που βιώνουμε σήμερα.

Δε θα σταθώ ούτε στα λόγια τα μεγάλα, τα οποία ακούγονται - εκ των υστέρων πάντα - από τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες του Πειραιά.

Δε θα σταθώ στο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου, αυτό άλλωστε είναι εύκολο να βρεθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο κρατά μια άκρως "ενδιαφέρουσα" από πολλές απόψεις στάση σχετικά με το εν λόγω συμβάν, όπως έκανε άλλωστε και με τα "τσιγαράδικα" στην Κρήτη!

ΑΥΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες μου, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, το φορτίο του "προπολεμικού" πλοίου που ναυάγησε - και το οποίο προφανώς ελάμβανε όλες τις "κρατικές σφραγίδες" μοιράζοντας "αντίδωρα" - να μην ήταν και πολύ νόμιμο, βάσει της κείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Αλήθεια, ποιος ήταν ο προορισμός του πλοίου;

Δηλαδή πού θα ξεφόρτωνε το πλοίο;

Και ποια εταιρία θα παραλάμβανε το φορτίο;

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, με δομές και αρχές, θα έπρεπε ήδη οι υπαίτιοι να είναι "μέσα", γιατί έχουν διαπράξει έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής!

Κατέστρεψαν όλον τον υδροβιότοπο του Αργοσαρωνικού και κανείς δε δύναται να αξιολογήσει το μέγεθος της καταστροφής και τις επιπτώσεις στην διατροφική αλυσίδα και τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

Αλλά με τους ψεύτες που μας κυβερνούν και μας διοικούν, ένα μπορούμε να περιμένουμε... Την απόλυτη συγκάλυψη, όπως άλλωστε έχει γίνει με τόσα και με τόσα ζητήματα, με πιο πρόσφατο, την τραγωδία στην Αίγινα, η οποία όπως όλα δείχνουν τείνει και να ξεχαστεί...

*Περιττό να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ένας Εισαγγελέας - ή τουλάχιστον δεν έχει μαθευτεί - να κινήσει αυτεπάγγελτη διαδικασία για το έγκλημα που συντελείται στον Αργοσαρωνικό.