Είσαι Πειραιώτης μόνο αν έχεις ψωνίσει παιχνίδια από το Rose Poupeé!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Ένα από τα πιο ιστορικά καταστήματα του Πειραιά, το αγαπημένο παιχνιδάδικο των Πειραιωτών για πολλές δεκαετίες, το Rose Poupeé, συνεχίζει την πολυετή παρουσία του στο Λιμάνι!

Παρά την οικονομική κρίση και την άνθιση των απρόσωπων πολυκαταστημάτων παιχνιδιών, το Rose Poupeé παραμένει ζωντανό χάρη στην αγάπη και τη στήριξη των Πειραιωτών.

Ίσως τα νέα Πειραιωτάκια να μην έχουν τις εικόνες που έχουμε όσοι γεννηθήκαμε μέχρι τη δεκαετία του 80 και ίσως τις αρχές της δεκαετίας του 90…

Τότε το Rose Poupeé βρισκόταν επί της Βασιλέως Γεωργίου, δίπλα στο κοσμηματοπωλείο «Θεολόγος», σε ένα αρκετά μεγάλο κατάστημα, γεμάτο από παιχνίδια!

Η επίσκεψη με τους γονείς μας στο Rose Poupeé, ήταν η χαρά του παιδιού!

Εκεί θα έβρισκες πάντα πρώτος όλες τις νέες κυκλοφορίες, σε ηλεκτρονικά, επιτραπέζια, κούκλες… Τα πάντα!

Αυτός ο επιβλητικός σιδηρόδρομος που στόλιζε πάντα τη βιτρίνα του ήταν ο πόθος κάθε μικρού Πειραιώτη.

Μετά, ήρθαν τα ηλεκτρονικά, το ατάρι, το game boy & το game year, το play station… Και μαζί τους πλήθος παιχνιδιών!

Το αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι των αγοριών, το Subbuteo και όλες τις ομάδες και τα απαραίτητα στολίδια για το γήπεδο θα τα έβρισκες εκεί!

Σήμερα, το Rose Poupeé έχει μεταφερθεί στη Γρηγορίου Λαμπράκη, σε έναν πολύ ωραίο χώρο, όπου οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να βρουν επιλεγμένα δώρα και παιχνίδια, πάντα υψηλής ποιότητας !

Με την παρουσία του το Rose Poupeé μας θυμίζει τον παλιό Πειραιά και τα παιδικά μας χρόνια.

Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε να σβήσει ο παλιός Πειραιάς και οι αναμνήσεις μας από αυτόν… Μέρος των οποίων αποτελούν και ιστορικά καταστήματα της πόλης, όπως το Rose Poupeé!

Δικαίως λοιπόν μπορούμε να ισχυριστούμε, μετά από τόσες δεκαετίες Rose Poupeé στο μεγάλο λιμάνι, ότι… «Είσαι Πειραιώτης μόνο αν έχεις ψωνίσει παιχνίδια από το Rose Poupeé» !

*Το άρθρο δεν αποτελεί πληρωμένη διαφήμιση, αλλά βιωματική εμπειρία!