Εγκαινιάζεται ο νέος χώρος της Δανειστικής Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδη» στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος δημιουργήθηκε στη Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη» (Κουντουριώτου 173, Πειραιάς), ο οποίος εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00.

Πρόκειται για τον χώρο, όπου ήδη μελετούν σε καθημερινή βάση μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και όσοι ζητούν ένα φιλικό περιβάλλον για να απολαύσουν τον καφέ τους παρέα με ένα λογοτεχνικό βιβλίο ή να μελετήσουν. Επιπλέον, εκεί θα διοργανώνονται μηνιαίες δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και τον επίσημο λογαριασμό Facebook του Ιδρύματος.

Την ημέρα των εγκαινίων, η παραμυθού και συγγραφέας Εύη Γεροκώστα θα αφηγηθεί ιστορίες και παραμύθια, ο εμψυχωτής και παιδαγωγός Δικαίος Χατζηπλής θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους τής βιβλιοθήκης στον φανταστικό κόσμο των βιβλίων μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, ενώ όσοι παραβρεθούν θα τραγουδήσουν με τη Φένια Παπαδόδημα.

Η Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη», δίνοντας προτεραιότητα στο παιδί, διοργανώνει για τη νέα χρονιά, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο 2018, διάφορες δράσεις για παιδιά με αφορμή ένα βιβλίο, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του παιδιού για δημιουργία, μάθηση, παιχνίδι. Οι δράσεις θα ανακοινωθούν την ημέρα των εγκαινίων. Όλες οι δραστηριότητες παρέχονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά.