Η Δόμνα μιλά στο PP: «Είμαι εδώ για όλες και για όλους, είμαι εδώ για να δουλέψω σκληρά!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όποιος έχει μιλήσει με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου αντιλαμβάνεται από την πρώτη στιγμή ότι είναι ένας ζεστός, ντόμπρος και φιλικός άνθρωπος, που μπαίνει αμέσως στην ουσία και δεν μασάει τα λόγια της.

Τα 4 χρόνια στο Υπουργείο, στο πολύ σημαντικό τομέα που είχε αναλάβει, απέδειξε ότι μπορεί να παράξει σημαντικό έργο. Αυτό το αποδεικνύει και κάθε μέρα σε όσους ζητούν τη στήριξή της.

Στενή συνεργάτης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2017, ήταν παρούσα σε όλες τις συναντήσεις για τη διαμόρφωση του προγράμματος και τη νικηφόρα πορεία μέχρι τις εκλογές του 2019.

Από τα πλέον δυναμικά μέλη της Κυβέρνησης στη συνέχεια και τώρα υποψήφια στην Α Πειραιά και Νήσων, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε!

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τους τελευταίους μήνες, μαζί με την δουλειά της στο Υπουργείο, όργωσε την περιφέρεια του  Πειραιά και όλα τα νησιά.

Από εκεί ακριβώς ξεκινήσαμε την κουβέντα μας…

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τις πολιτικές επισκέψεις σε όλη την Α Πειραιά και τα νησιά;

Είναι πολύ ενθαρρυντικές και πολύ δυνατές! Παντού όπου πήγαμε συναντήσαμε θερμή ανταπόκριση και ουσιαστική υποστήριξη. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινότητα, σε κάθε νησί, μιλήσαμε με ανθρώπους αποφασισμένους να στηρίξουν το έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την δική μου προσπάθεια.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από μια μάνα να μου λέει ότι πήρα το επίδομα γέννησης των 2.000€, για την μπέμπα που κρατάω και ήταν πολύτιμο στήριγμα!

Ή το νέο ζευγάρι που μου έδειχνε φωτογραφίες από το σπίτι, το δικό του σπίτι, που θα αποκτήσει με το πρόγραμμα Σπίτι μου, για νέους.

Και αφήνω στην άκρη τις συγκλονιστικές ιστορίες πίσω από τον Προσωπικό βοηθό, που άνθρωποι μας λένε: ευχαριστώ που πήραμε πίσω τις ζωές μας. Όχι μόνο το άτομο με αναπηρία, αλλά όλη η οικογένεια.

Ή τα παιδιά που βγήκαν από τα ιδρύματα και γνωρίζουν την αγκαλιά μιας οικογένειας.

Είχα την ευκαιρία να δω τον αντίκτυπο του έργου μας στις ζωές των ανθρώπων και να πάρω δύναμη να συνεχίσουμε, Δυνατοί Μαζί, όπως λέει και το σύνθημά μας.

Είναι πολλά που θα κάνουμε, μαζί, τα επόμενα χρόνια για τον Πειραιά και τα Νησιά. Και για τον τόπο και για τους ανθρώπους.

Γιατί μια καθηγήτρια του Cambridge και σύμβουλος Διεθνών Οργανισμών και Κυβερνήσεων να αφήσει μια λαμπρή καριέρα και να επιστρέψει στην Ελλάδα;

Γιατί όσο μακριά και ψηλά και να φτάσουμε , δεν ξεχνάμε ποτέ τον τόπο μας, όταν μας καλεί.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2017 με κάλεσε και μου έδωσε την ευκαιρία να θέσω τις γνώσεις και την διεθνή μου εμπειρία στην υπηρεσία της Πατρίδας και στην συνέχεια στην υπηρεσία της πόλης μου, του Πειραιά, πως μπορούσα να αρνηθώ;

Εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις και δώσαμε λύσεις σε προβλήματα που εκκρεμούσαν πολλές δεκαετίες. Θα σας πω μερικές μόνο από αυτές:

Καταφέραμε και βγάλαμε από τα ιδρύματα πάνω από 1.200 παιδιά και δημιουργήσαμε για πρώτη φορά θεσμικό πλαίσιο, κανόνες και προδιαγραφές στις μονάδες παιδικής προστασίας, αλλά και στις δομές ΑμεΑ και ηλικιωμένων.

Εξασφαλίσαμε πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για περισσότερα παιδιά και δεκάδες χιλιάδες παραπάνω οικογένειες

Καθιερώσαμε τον Προσωπικό βοηθό, την Κάρτα Αναπηρίας αλλά και το εθνικό σχέδιο αναπηρίας κλπ

Προστατέψαμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Στηρίξαμε τη νέα οικογένεια με 2.000 επίδομα γέννησης, γονικές άδειες και στους δυο γονείς, περισσότερες θέσεις στηρίξαμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας με έκτακτα επιδόματα.

Και, πρόσφατα εξασφαλίσαμε καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή για τους νέους, με το πρόγραμμα Στέγη για όλους.

Ε, δεν είναι όλο αυτό το έργο που κάναμε, σημαντικός λόγος για να γυρίσεις στον τόπο σου;

Οι πολίτες καταλαβαίνουν και επικροτούν το έργο που έχει γίνει, αλλά ψηφίζουν για εκείνα που περιμένουν. Τι να περιμένουν οι Πειραιώτες από εσάς; Γιατί να σας ψηφίσουν; 

Από εμένα θα περιμένουν μόνο την αλήθεια και την αφοσίωση στο πλευρό τους.! Δεν άφησα μια ακαδημαϊκή καριέρα και μια πορεία σε διεθνείς οργανισμούς για να «χτυπάω πλάτες» και να δίνω κούφιες υποσχέσεις.

Είμαι εδώ για να δουλέψω σκληρά και αποτελεσματικά.

Είμαι εδώ για να αφοσιωθώ στον Πειραιά και τα νησιά μας. Κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο θα το λύνουμε μαζί, με ειλικρίνεια και αποτέλεσμα.

Τώρα που ο Πειραιάς αναγεννιέται, είναι μοναδική ευκαιρία να του δώσουμε το μέλλον που του αξίζει και δικαιούται.

Στα χρόνια προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, η ανεργία, η ανάπτυξη , οι υποδομές και η στελέχωση των υπηρεσιών, αποτελούν για μένα πρώτα θέματα της επόμενης μέρας.

Όχι με λόγια και μεταθέσεις ευθυνών. Αλλά με λύσεις καινοτόμες και άμεσες.

Μια περιφέρεια δημιουργική, με καλές δουλειές και καλές συνθήκες να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου.

Να ξαναφέρουμε την περηφάνια και την αισιοδοξία στον τόπο μας.

Πάνω απ όλα, όμως είμαι εδώ για να ενώσω τον Πειραιά.

Γιατί εγώ δεν χωρίζω και δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους. Στα δικά μου μάτια, όλες οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες, έχουν τα ίδια δικαιώματα, και πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

Το λέω καθαρά και δεσμεύομαι:

Η Δόμνα θα είναι εδώ, για όλες και όλους.

Και όλες και όλοι, θα είμαστε Δυνατοί, Μαζί!

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Α Πειραιά: Τελευταία προεκλογική ομιλία αυτή της Δόμνας Μιχαηλίδου!

Ύδρα – Εκλογές 2023: Στο πλευρό της Δόμνας Ανδριανόπουλος & Αναστόπουλος!