Συνάντηση Βουτσινά – Γεωργιάδη σε θερμό κλίμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι προτάσεις του Προέδρου του ΕΕΠ κ. Γιάννη Βουτσινά στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η αγορά και οι επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπων της Δ.Ε. της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και συγκεκριμένα του Πρόεδρου της κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, του Οικονομικού Επόπτη κ. Γιάννη Βουτσινά  και του Υπεύθυνου Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων κ. Στέφανου Γεωργιάδη σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Ο Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γιάννης Βουτσινάς, ανέλυσε στον Υπουργό Ανάπτυξης τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας Covid 19 στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις της εστίασης και ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει ευελιξία στην εφαρμογή των μέτρων της Πολιτείας για την ανάσχεση της πανδημίας, ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να μπορέσουν να λειτουργήσουν μεασφάλεια μεν, αλλά χωρίς προσκόμματα δε,  κατά την εορταστικήπερίοδο.

Επίσης, ο κ. Γ. Βουτσινάς έθιξε και το θέμα της κατακόρυφης ανόδου του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, λόγω του  ενεργειακού πληθωρισμού και ανέφερε στον Υπουργό ότι τα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των αυξήσεων στην ενέργεια,  θα πρέπει να είναι «δυναμικά» και να αναπροσαρμόζονται όσο διαρκεί η αύξηση των τιμών, με στόχο να περιοριστεί το ήδη  επιβαρυμένο κόστος λειτουργίας τους και να διευκολυνθεί η περιορισμένη ρευστότητα τους.

Τέλος, Πρόεδρος του ΕΠΠ και Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ, ανέπτυξε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων τις προτάσεις του για την ενίσχυση της ρευστότητας των Επιμελητηρίων, αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία τους και την επιτέλεση του θεσμικού τους ρόλου, ως συμβούλων της Πολιτείας επί οικονομικών ζητημάτων και ως θεματοφυλάκων  των συμφερόντων των επιχειρήσεων και της εθνικής μας οικονομίας.