ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΕΠ: Η παράταξη της ΝΔ καταγγέλει τον Άδωνη Γεωργιάδη για φωτογραφική διάταξη υπέρ της παράταξης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Εσωκομματικός πόλεμος στη ΝΔ με αφορμή της αλλαγή του εκλογικού νόμου στα Επιμελητήρια από τον Άδωνη Γεωργιάδη

- Ευνοείται η κεντροαριστερή παράταξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

- Φωτογραφική χαρακτηρίζει τη διάταξη ο Επικεφαλής της μειοψηφίας (παράταξη ΝΔ)

Με μια επιστολή φωτιά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του ΒΕΠ Γιώργος Κωνσταντόπουλος που πρόσκεινται στη ΝΔ, η οποία μάλιστα υπογράφεται από τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ του ΒΕΠ, καταγγέλει ότι ψηφίστηκε φωτογραφική διάταξη, προκειμένου να εκλεγεί συγκεκριμένος Πρόεδρος στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά!

Το Piraeus Press ανέδειξε πρώτο το θέμα που αφορούσε στη σημαντική χρονοκαθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΒΕΠ, ύστερα από την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου... αλλά όπως φαίνεται η καθυστέρηση αυτή συνέπεσε με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, «σύμπτωση» που δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Μειοψηφία του ΒΕΠ!

ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Μέχρι πρότινος, ο νόμος στην περίπτωση θανάτου του εν ενεργεία Προέδρου, προέβλεπε εκλογή νέου Προέδρου από το σύνολο των μελών του ΔΣ (πλειοψηφία και μειοψηφία).

Εάν λοιπόν οι εκλογές πραγματοποιούνταν στο χρονικό όριο που προέβλεπε ο νόμος, μετά την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου, θα έπρεπε να είχαν διεξαχθεί με δικαίωμα ψήφου του συνόλου των μελών του ΔΣ.

Ως δια μαγείας λοιπόν, η καθυστέρηση των διαδικασιών διαδοχής, συνέπεσε και με την αλλαγή του νόμου, που πλέον προβλέπει ανάδειξη νέου προέδρου μέσω εκλογής επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης.

Δηλαδή τα μέλη του ΔΣ της πλειοψηφίας εκλέγουν νέο επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος αυτοδικαίως αναδεικνύεται και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ασχέτως αν χαίρει ευρείας αποδοχής από το σώμα του ΔΣ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ & ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Μετά λοιπόν από αυτές τις εξελίξεις και το ρεπορτάζ του Piraeus Press, ο επικεφαλής της μειοψηφίας και επίσημος υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για φωτογραφική διάταξη ενώ τονίζει ότι προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται εκτεθειμένο ύστερα από την καταγγελία του Νεοδημοκράτη Επιμελητηριακού Γιώργου Κωνσταντόπουλου, καθώς πράγματι το μόνο Επιμελητήριο που είχε να εκλέξει Πρόεδρο βάσει της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ήταν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΦΩΤΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεώργιος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε το 1954 στην Αριστομένη Μεσσηνίας. Σε ηλικία 16 ετών ήρθε στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά. Το 1986 ίδρυσε την εταιρεία «ΒΙΔΟ-FERRO», με έδρα το Μοσχάτο Αττικής και αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία βιδών και συναφών προϊόντων. Στην πορεία επέκτεινε την επιχειρηματική δραστηριότητα και σε άλλους τομείς, ιδρύοντας το 2004 την «FERRO-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», κατασκευαστική εταιρεία και το 2006 την «FERRO-ΑΙΟΛΙΚΗ». Από το 2002 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΕΠ έως και τις πρόσφατες εκλογές του 2011, κατά τις οποίες εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος ΒΕΠ.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ PIRAEUS PRESS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press, έχει προκύψει σοβαρό θέμα μετά την έκταση που πήραν οι αποκαλύψεις μας, αλλά και έπειτα από την επιστολή φωτιά του Γιώργου Κωνσταντόπουλου.

Ο Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης φέρεται να μη γνώριζε σε βάθος το θέμα, το οποίο χειρίστηκε συνεργάτης του μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι ίδιες πηγές μας αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις για ανάκληση της διάταξης που αφορά στην ανάδειξη νέου Προέδρου Επιμελητηρίου, κάτι που συνεπάγεται ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας του ΒΕΠ και επανάληψή της βάσει της γνωστής και δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας με ανάδειξη νέου προέδρου από το σύνολο των μελών του ΔΣ.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τα επόμενα 24ωρα...