ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – Παρέμβαση Κορκίδη: «Κάντε αλλαγές τώρα»!


– Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ στέλνει μήνυμα σε Δήμο Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής μέσω δημόσιας παρέμβασης για την Ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου Πειραιά

– Ο Βασίλης Κορκίδης δηλώνει ότι εκπροσωπεί 810 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στην περιοχή

– Η επιστολή έχει αποδέκτες Πατούλη, Μώραλη και Αντωνάκου 

– Το άγνωστο «τζαρτζάρισμα» Μώραλη – Κορκίδη πριν λίγες μέρες πάλι για την ανάπλαση στον Άι Διονύση!

Στο φως της επικαιρότητας επανέρχεται ολοένα και πιο έντονα η Ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου Πειραιά, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν εκεί, αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων!

Όπως σε κάθε μεγάλη αλλαγή, έτσι και στην περίπτωση του Αγίου Διονυσίου, υπάρχουν πάντα διαφορετικές φωνές σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης.

Το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με την ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά!

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ «ΤΖΑΡΤΖΑΡΙΣΜΑ» ΜΩΡΑΛΗ – ΚΟΡΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Πάνε λίγες μέρες, όταν σε ευρεία τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών τοπικών παραγόντων του Πειραιά, Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ευνοούμενοι από την ανάπλαση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν ανταπέδωσε την «επίθεση», όμως δεν άφησε να περάσει ασχολίαστη η τοποθέτηση του κ. Κορκίδη, απαντώντας του με επιχειρήματα που αποδείκνυαν ότι δεν ισχύουν τα όσα ισχυρίστηκε ο Προέδρος του ΕΒΕΠ.

Το «τζαρτάρισμα» δε συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, αλλά φαίνεται ότι η δημόσια επιστολή του Βασίλη Κορκίδη αποτελεί το «2ο ημίχρονο» του εν λόγω επεισοδίου, που αποκλειστικά σας μεταφέρει το Piraeus Press.

Διόλου τυχαία δε θεωρείται και η αναφορά Κορκίδη στην εταιρία DIMAND, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίδραση και από την εν λόγω επιχείρηση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης δε θα αφήσουν αναπάντητη την επιστολή Κορκίδη, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να πράξει και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press, η απάντηση του Δήμου Πειραιά αναμένεται να είναι σε «αυστηρό τόνο», με αναφορά σε ντοκουμέντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣH ΚΟΡΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ

Ακολουθεί η επιστολή Κορκίδη στην οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «το ΕΒΕΠ εφιστά την προσοχή όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών», κάνει ειδική αναφορά στην εταιρία DIMAND που ήδη έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στον Πειραιά, ενώ στον επίλογο διαφαίνεται η προσδοκία διαβούλευσης για «εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων».

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή:

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ & ΠΕΣ Αττικής, Β. Κορκίδης στο πλαίσιο της αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον Δήμαρχο Πειραιώς, Ι. Μώραλη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σ. Αντωνάκου απέστειλε την παρακάτω επιστολή για διορθωτικές παρεμβάσεις κατά την εκτέλεση των έργων της σημαντικής ανάπλασης προς όφελος όλων των πειραϊκών επιχειρήσεων στη περιοχή του Αγίου Διονυσίου-Παπαστράτου.


«Περισσότερες από οκτακόσιες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών βρίσκονται εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου όπου σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστική ανάπλαση. Πρόκειται για μία παρέμβαση που έρχεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα μιας μεγάλης σε έκταση και σημασίας περιοχή του Πειραιά, δημιουργώντας νέες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης για την τοπική επιχειρηματικότητα. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς το οποίο και υποστηρίζει παντοιοτρόπως την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, εφιστά για άλλη μια φορά την προσοχή όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών, ως προς τα έργα που εξελίσσονται και αναφέρονται στο τοπικό οδικό δίκτυο και τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επ’αυτού, ώστε να αποφευχθεί εγκαίρως η δημιουργία σοβαρών προβλημάτων για τις επιχειρήσεις, που στη πλειοψηφία τους λειτουργούν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δέον όπως υπολογιστεί ότι οι διακινήσεις και οι προμήθειες υλικών γίνονται με φορτηγά οχήματα συνήθως μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Προς τούτο θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε η πρόσβαση των οχημάτων αυτών για τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων να μην καταστεί απαγορευτική από τις οδικές και άλλες συνοδές παρεμβάσεις, γεγονός που θα προκαλούσε αναγκαστικά τη μετεγκατάσταση εκτός Πειραιά σημαντικών για τη τοπική κοινωνία και οικονομία επιχειρήσεων. Αντίστοιχα βεβαίως, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν και να εφαρμόζουν τους κανόνες φορτοεκφόρτωσης, επιδεικνύοντας αλληλέγγυα συμπεριφορά σε γείτονες επιχειρήσεις, διευκολύνοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία όλων σε μια πολύ κρίσιμη για την επιχειρηματικότητα περίοδο. Η ανάπλαση αποτελεί μια παρέμβαση που έρχεται να υπογραμμίσει πως ο Πειραιάς μπορεί να πρωταγωνιστεί σε εξελίξεις και οφείλει να ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία με τη μεγάλη επένδυση της Dimand στα Ο.Τ. των ακινήτων «Παπαστράτου», αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, ούτε και εκείνες που μελλοντικά θα επιλέξουν να εγκατασταθούν. Όραμα όλων μας είναι η μεταμόρφωση του Αγίου Διονυσίου να είναι μια συνεχής διαδικασία, που στην ωρίμανσή της θα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες περιοχές της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ ή του Αμβούργου, αλλά όχι χωρίς τις πειραϊκές επιχειρήσεις υποστήριξης της ναυτιλίας, που δραστηριοποιούνται από δεκαετιών στην περιοχή. Εκτιμούμε το εξαρχής ενδιαφέρον του Δημάρχου και της Αντιπεριφερειάρχου με τις συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις τους, που επιβεβαιώνει πως ο αρχικός σχεδιασμός επί χάρτου διαφέρει από τη τελική πράξη και διαβιβάζουμε συνημμένα την επικαιροποιημένη λίστα με τις δραστηριότητες των 810 ενεργών επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου μας, με έδρα στη συγκεκριμένη περιοχή. Παραμένουμε στη διάθεση σας με πρόθεση και πεποίθηση εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων για τη βέλτιστη ολοκλήρωση των έργων προς όφελος όλων των επιχειρήσεων της περιοχής.»

Μείνετε συντονισμένοι στο Piraeus Press για να μαθαίνετε πρώτοι όλο το πλούσιο παρασκήνιο σχετικά με τη μεγάλη ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.