ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2019: Διαρκής άνοδος για Νίκο Βλαχάκο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το εκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου στον Πειραιά

- Ο Νίκος Βλαχάκος κλειδώνει τη δεύτερη θέση και ανεβαίνει

- Αρκετά πίσω ο Νίκος Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ

- Τι δείχνει νέα κρυφή δημοσκόπηση για το Δήμο Πειραιά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πειραιά έχουν μπει για τα καλά στην κούρσα των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου.

Καταγράφεται έντονη κινητικότητα τόσο σε επίπεδο παρουσιών σε εκδηλώσεις όσο και σε προτάσεις που αφορούν στα προβλήματα της πόλης.

Οι 3 βασικοί διεκδικητές για τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών του Πειραιά, είναι ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος και ο επίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας.

Τη μεγάλη διαφορά όμως των τελευταίων ημερών κάνει ο Νίκος Βλαχάκος, καθώς καταγράφει αυξημένη συσπείρωση και σημαντική άνοδο στις τελευταίες μετρήσεις.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΚΡΥΦΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σύμφωνα με νέα κρυφή δημοσκόπηση που έτρεξε πριν μια εβδομάδα περίπου, καταγράφεται σημαντική άνοδος για τον Νίκο Βλαχάκο, σταθεροποίηση του Γιάννη Μώραλη ,ενώ ο Νίκος Μπελαβίλας σημειώνει πτωτικές τάσεις.

Καθοριστικής σημασίας για αυτή την εξέλιξη είναι και το γεγονός ότι όπως όλα δείχνουν - τουλάχιστον αυτό φαίνεται να πιστεύει η σημαντική μερίδα των Κεντροδεξιών Πειραιωτών ψηφοφόρων - ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, με αποτέλεσμα η σημαντική πλειοψηφία των υποστηρικτών του να στρέφεται προς την πλευρά Βλαχάκου.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Γιάννης Μώραλης δείχνει σταθερός σε ένα ποσοστό της τάξεως του 33,5%, ενώ δεύτερος εκτοξεύεται ο Νίκος Βλαχάκος με ποσοστό που αγγίζει το 22,5%.

Ο Νίκος Μπελαβίλας μένει πολύ πίσω με ποσοστό κοντά στο 15%.

Σημαντικό είναι και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που αγγίζει το 19%, με το ποσοστό σφάλματος να κυμαίνεται στο συν πλην 2,5%.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι τις κάλπες και όλα είναι ανοιχτά!

Το θετικό είναι ότι μέχρι τώρα η πολιτική αντιπαράθεση διεξάγεται σε κλίμα ηρεμίας και αλληλοσεβασμού.

Ενώ υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες που πιθανότατα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, όπως πχ η ημερομηνία διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών.

Το Piraeus Press παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις στο μεγάλο λιμάνι και θα σας κρατά ενήμερους για όλα τα νεότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ