Έντονη δυσαρέσκεια για τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και τα «πολιτικά παιχνίδια» του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Οι παρασκηνιακές συζητήσεις του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκου Πλατανησιώτη

- Στηρίζει και τους 3 υποψήφιους Δημάρχους Πειραιά... κατά περίπτωση

- Δυσαρέσκεια στα μέλη του για την «πολιτικοποίηση» του Συλλόγου και αντιδράσεις

- Οι μάχιμοι γιατροί και η δήλωση του διακεκριμένου Πειραιώτη Γιατρού που θα συζητηθεί

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Όσο πλησιάζουμε στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αποκαλύπτονται νοοτροπίες και τακτικές προσώπων, οι οποίοι επιχειρούν να καταστήσουν εαυτούς ρυθμιστικούς παράγοντες των πολιτικών εξελίξεων στον Πειραιά, ο καθένας για δικούς του λόγους.

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με την περίπτωση του προσφάτως επανεκλεγμένου - αν και εκλογικά «λαβωμένου» από την υποψηφιότητα Ανεμοδουρά - Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκου Πλατανησιώτη.

Ο κ. Πλατανησιώτης, του οποίου η διαδρομή είναι γνωστή στους παροικούντες τον Πειραιά, κατάφερε ύστερα από αρκετά χρόνια προσπαθειών να κατακτήσει μια θεσμική θέση, αυτή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, την οποία όπως φαίνεται με το πέρασμα των ετών, δεν κατάφερε να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έχοντας βαθιά τη νοοτροπία του «τοπικού παράγοντα», επιδίωξε εξαρχής να αποτελέσει ρυθμιστή των εξελίξεων στην πόλη, βάζοντας μπροστά τον θεσμικό του ρόλο.

Εσχάτως, πληροφορούμαστε ότι το ίδιο κάνει και ενόψει των Δημοτικών Εκλογών στον Πειραιά και μάλιστα με ελαφρώς αδέξιο τρόπο, καθώς λέει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους, οι οποίοι όμως συνδέονται μεταξύ τους ενίοτε, καθώς ως γνωστόν ο Πειραιάς είναι «χωριό».

Από το ρεπορτάζ μας λοιπόν προκύπτει ότι ο κ. Πλατανησιώτης στα χαρτιά, στηρίζει 3 εκ των υποψηφίων Δημάρχων Πειραιά (Μώραλη, Μιχαλολιάκο, Βλαχάκο), κάτι το οποίο έχει ήδη διαρρεύσει στα επιτελεία των 3 ανδρών, αλλά και σε μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΝΙΚΟ ΒΛΑΧΑΚΟ

Ο κ. Πλατανησιώτης επιλεκτικά αναφέρει ότι στηρίζει τον συνάδελφό του Νίκο Βλαχάκο και μάλιστα μέσω συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων!

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Νίκος Βλαχάκος διατηρεί ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς με αρκετούς Πειραιώτες Ιατρούς και οι οποίοι θα τον στηρίξουν είτε ως υποψήφιοι είτε με την ψήφο τους, λόγω και μόνο αυτής της προσωπικής τους σχέσης και εν μέρει ως αντίδραση στην τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου τους.

Άρα, καμία ανάγκη δεν έχει από τη μεσολάβηση του κ. Πλατανησιώτη!

Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΩΡΑΛΗ

Δυσαρέσκεια υπάρχει στο στρατόπεδο Μώραλη, όπου θεωρείται ότι ο Νίκος Πλατανησιώτης έχει βοηθηθεί σημαντικά από την παρούσα Δημοτική Αρχή, ενώ τώρα επιδεικνύει αυτήν την περίεργη συμπεριφορά.

Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όσο για τα απλά μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, παρακολουθούν το επίσημο όργανο εκπροσώπησής τους να μπλέκεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια και υπάρχει έντονη η ανησυχία μήπως αυτό γυρίσει μπούμερανγκ προς τους ίδιους και τον σύλλογος τους.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ακόμα και για «ευγενικές πιέσεις» του κ. Πλατανησιώτη, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών, τόσο για συγκεκριμένο υποψήφιο Δήμαρχο όσο και για «εκλεκτούς» υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

Άραγε - εφόσον ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες - πόσο θεμιτό είναι ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά να επιχειρεί να παίξει το ρόλο ενός παλαιοκομματικού «κομματάρχη»;

Άλλωστε οι μάχιμοι γιατροί του Πειραιά - που αποτελούν και τη σημαντική πλειοψηφία των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά - δε δύνανται ούτε δέχονται να καθοδηγηθούν από κανέναν!

Γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας διακεκριμένος Πειραιώτης ιατρός στο Piraeus Press:

«Όπως και να το κάνουμε, είναι άλλο να είσαι γιατρός στα χαρτιά και άλλο πραγματικός γιατρός. Ούτε επίσης μπορείς να θεωρείς ότι είσαι σε θέση να «δουλεύεις» πολλούς για πολύ καιρό ... Και ο νοών νοείτο»!