ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) στηρίζει Μώραλης και επίσημα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Δικαίωση του Piraeus Press που έγραφε εδώ και μήνες ότι ο Γιάννης Μώραλης θα είναι ο εκλεκτός του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) για το Δήμο Πειραιά στις Εκλογές του 2019

- «Δίκοπο» μαχαίρι η στήριξη αναφέρουν στην Πλατεία Κοραή

- Δυσφορία για τα κομματικά στελέχη της ΝΔ που μετέχουν στο συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με μια λιτή ανακοίνωση, το ΚΙΝΑΛ - πρώην ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Γιάννη Μώραλη για τις προσεχείς εκλογές 2019 στο Δήμο Πειραιά.

Το Piraeus Press έγραφε από καιρό ότι ο Γιάννης Μώραλης θα είναι ο εκλεκτός του ΚΙΝΑΛ για τον Πειραιά, αν και αρκετοί έσπευδαν να μας διαψεύσουν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΩΡΑΛΗ

Κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης και σε συνέχεια της εφαρμογής των διαδικασιών που περιγράφονται στην 7η Εγκύκλιο με θέμα την εξειδίκευση της διαδικασίας για την πολιτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για Δήμους, ανακοινώνεται η στήριξη του Κινήματος Αλλαγής:

Για το Δήμο Πειραιά, στον εν ενεργεία Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Η είδηση έσκασε σα βόμβα στο μεγάλο λιμάνι και ιδίως στα αυτιά των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Γιάννη Μώραλη που κατέχουν και κομματική ιδιότητα ως μέλη ή στελέχη της ΝΔ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, παρά έντονο παρασκήνιο και αρνητικοί σχολιασμοί για τη σχετική απόφαση του ΚΙΝΑΛ.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ ανακοίνωσε επίσημα ότι θα στηρίξει για Δήμαρχο Πειραιά τον Νίκο Βλαχάκο, αρκετοί είναι εκείνοι (εκ των Νεοδημοκρατών) που σκέφτονται ακόμη και το σενάριο μεταπήδησης από τη μια παράταξη στην άλλη, διατυμπανίζοντας ότι οι δικό «δεν υπήρξαν ποτέ ΠΑΣΟΚ για να τους καπελώσει τώρα».

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ»

Προς το παρόν, όπως προαναφέρθηκε, δεν έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα από την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ που χρίζει τον Γιάννη Μώραλη υποψήφιο Δήμαρχό του (καθώς δεν έχει λάβει στήριξη από άλλο κομματικό συνδυασμό), καθώς περιορίζονται στις αντιδράσεις που προαναφέρθηκαν.

Στην Πλατεία Κοραή πάντως κάνουν λόγο για αυτογκόλ και μάλιστα χωρίς αντίπαλο!

Γεγονός που καταδεινύει το μέγεθος της λανθασμένης επικοινωνιακής πολιτικής και του timing που επιλέχθηκε για να γίνει η σχετική ανακοίνωση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατυπώνουν την άποψη ότι ο Γιάννης Μώραλης θα πρέπει δημόσια να τοποθετηθεί «αρνούμενος» την οποιαδήποτε κομματική στήριξη, πόσο μάλλον ενός τόσο μικρού κόμματος όπως το ΚΙΝΑΛ.

Πάντως τις πρώτες μέρες του νέου έτους αναμένονται νέες πολιτικές εξελίξεις και ανακοινώσεις στον Πειραιά!