ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ για ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Έχει πιάσει «πάτο» ο Γιάννης Μώραλης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ιστορικά χαμηλά τα ποσοστά δημοφιλίας για τον Δήμαρχο Πειραιά μετά το ΝΑΙ στο μπάζωμα της Πειραϊκής - Ανησυχία στην παράταξη Μώραλη και φόβοι για διάσπαση

Έντονος προβληματισμός και νευρικότητα επικρατεί στο επιτελείο του Γιάννη Μώραλη τις τελευταίες εβδομάδας.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες του Piraeus Press, τα αποτελέσματα κρυφής δημοσκόπησης που διενεργήθηκαν μετά το μεγάλο ΝΑΙ του Γιάννη Μώραλη στους Κινέζους για το μπάζωμα της Πειραϊκής, τον φέρνει σε ποσοστά δημοφιλίας περί του 15%!

Λίγο η ανυπαρξία έργου, λίγο η ταλαιπωρία λόγω των έργων ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ, λίγο το ότι η πόλη και οι γειτονιές της είναι βρώμικες, λίγο ότι τα μικρά παρτέρια και παρκάκια έχουν μετατραπεί σε ζούγκλες, λίγο οι αποκαλύψεις για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων (απλήρωτα ενοίκια, χαμένοι πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας, απευθείας αναθέσεις και ταξίδια δεκάδων χιλιάδων ευρώ κλπ), λίγο τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιών σε Δημοτικό Θέατρο και Δημοτικό Ραδιόφωνο, έχουν σχηματίσει την εικόνα του νέου «Παναγιώτη Φασούλα» στο πρόσωπο του Γιάννη Μώραλη και των συνεργατών του.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ

Μάλιστα, ήδη έχουν αρχίσει διερευνητικές συζητήσεις στελεχών του Γιάννη Μώραλη, οι οποίοι βλέπουν ότι η ομάδα «δεν τραβάει» πλέον και αναμένουν τις εξελίξεις για να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Άλλωστε, αυτή την κατάσταση έβλεπαν και οι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου Πειραιά και τον προέτρεψαν να ανακοινώσει 1,5 χρόνο περίπου πριν τις εκλογές, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος... θέλοντας να «μαντρώσει» τους νυν συνεργάτες και μέλη της παράταξής του (εκλεγμένους και μη).

Αυτο που συζητείται πλέον έντονα στην Πλατεία Κοραή όμως δεν είναι απλά το ενδεχόμενο της διάσπασης της παράταξης Μώραλη - ιδίως με μια δυναμική ενδεχόμενη κεντροδεξιά υποψηφιότητα λόγου χάρη του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου - αλλά το αν ο Γιάννης Μώραλης τελικά θα είναι υποψήφιος ξανά!

ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

Αυτό που έλεγαν ειδικοί αναλυτές στο Piraeus Press είναι ότι η κατάσταση στον Πειραιά για τον Γιάννη Μώραλη φαντάζει μη αναστρέψιμη.

Και αυτό οφείλεται κυρίως στον τρόπο που πολιτεύτηκε προεκλογικά (2014) με την ακατάσχετη παροχολογία, αλλά και στο πραγματικά ανύπαρκτο έργο της δημοτικής του αρχής.

ΥΓ: Από τον Σεπτέμβρη και μετά έρχονται ΡΑΓΔΑΙΕΣ πολιτικές εξελίξεις στον Πειραιά!