ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Καταγγελίες από Νησιά και Δυτική Αττική για την μη τοποθέτηση καλπών!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βροχή καταγγελιών για την πραξικοπηματική πρωτοβουλία της Εκλογικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, υπό την ανοχή της απερχόμενης Διοίκησης, για την τοποθέτηση μόλις 2 καλπών σε ολόκληρη της εκλογική περιφέρεια του ΕΕΠ, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό νησιών και απομακρυσμένων περιοχών.

Το θέμα ανέδειξε πρώτο το Piraeuspress.gr πριν από μέρες, αναδεικνύοντας τη φασίζουσα νοοτροπία της απερχόμενης διοίκησης, αλλά και όλο το παρασκήνιο της απόφασης της εκλογικής επιτροπής.

Οι αποκαλύψεις τις οποίες έκανε το Piraeuspress.gr οδήγησαν και στην παραίτηση του μέλους της Εκλογικής Επιτροπής Παναγιώτη Αναστασάκου, ο αδερφός του οποίου είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μαρκουλιδάκη!

Ακόμα και μετά τα δημοσιεύματα όμως, φαίνεται πως κανείς από την Εκλογική Επιτροπή δεν ευαισθητοποιήθηκε για το γεγονός ότι χιλιάδες μέλη του ΕΕΠ, οικονομικά συνεπή, αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία μέσω αυτής της πραξιματικής πρωτοβουλίας.

Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες απέστειλαν επιστολή στην Εκλογική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πόρου, Σπετσών και Γαλατά, με την οποία ζητούν την τοποθέτηση κάλπης στην περιοχή του Γαλατά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μέλη του Πόρου και της ευρύτερης Τροιζηνίας, αλλά και τα μέλη από την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Αλλά και ο επικεφαλής του Συνδυασμού Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο οποίος ζητά την τοποθέτηση κάλπης ειδικά στα Μέγαρα, λόγω ειδικών συνθηκών που συντρέχουν στην περιοχή μετά την Εθνική Τραγωδία των προηγούμενων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε ολόκληρη η επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων Πόρου, Σπετσών και Γαλατά:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με αφορμή τις προσεχείς εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, έχουμε πληροφορηθεί πως για μια ακόμα φορά δεν θα υπάρχει δυνατότητα στα μέλη του ΕΕΠ που βρίσκονται στον Αργοσαρωνικό να ψηφίσουν στην έδρα τους, παρά μόνο στον Πειραιά και την Ελευσίνα.

Σε αντίθεση με τα μέλη του ΕΕΠ που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ηπειρωτικής Αττικής (Πειραιάς, Νίκαια, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Ελευσίνα, Μέγαρα, ακόμα και Λαύριο), τα οποία έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση, τα μέλη που ευρίσκονται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Τροιζηνία, έχουν σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες να προσέλθουν στον Πειραιά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα παρά το γεγονός ότι τηρούν στο ακέραιο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο Επιμελητήριο. Τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού (πλην Αίγινας) για τη τρέχουσα χειμερινή περίοδο έχουν περιοριστεί σε μόνο 2 ημερησίως, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει διακοπή της συγκοινωνίας για ημέρες λόγω καιρικών φαινομένων ή βλαβών που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές.

Εκτός αυτού, ακόμα και αν υπάρχουν τα μόλις 2 δρομολόγια, ακόμα και αν ο καιρός επιτρέπει την θαλάσσια συγκοινωνία, το κόστος μετακίνησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και τα δρομολόγια μετά την Αίγινα διεξάγονται μόνο με ταχύπλοα. Από την άλλη, η μετακίνηση οδικώς από τις περιοχές μας, υπεβαίνει τις 2 ½ ώρες για απλή μετάβαση και φτάνει τις 6+ ώρες με επιστροφή από Πειραιά, κάτι που πρακτικά καθιστά μη εφικτή την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στα ταμειακώς εντάξει νησιωτικά μέλη του ΕΕΠ, «νοθεύοντας» όπως αντιλαμβάνεστε και την εκπροσώπηση των μελών στη Διοίκηση του ΕΕΠ.

Σε αυτά τα πλαίσια παρακαλούμε να δεχθείτε τη τοποθέτηση κάλπης και στην περιοχή του Γαλατά Αττικής, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τα μέλη του Γαλατά, του Πόρου, των Μεθάνων όσο και με μεγάλη ευκολία της Ύδρας και Σπετσών που μπορούν να μεταβούν στο Γαλατά οδικώς σε 40’ (μέσω Κόστας ή Πόρτο Ύδρα). Εάν υπάρχει οικονομικό ζήτημα για την μετάβαση και αμοιβή δικαστικού αντιπροσώπου και εφορευτικής επιτροπής, είμαστε διατεθειμένοι να καλύψουμε μέσω των σωματείων μας πλήρως το κόστος αυτό.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Γιάννη Βουτσινά:

Κύριες και κύριοι, μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΕΕΠ

Η τραγωδία που πρόσφατα έπληξε τη Δυτική Αττική και ιδιαιτέρως τις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια συνανθρώπων μας, αλλά και πολύ σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, πολλοί εξ αυτών συνάδελφοί μας επαγγελματίες – μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Σήμερα, δέκα ημέρες μετά, οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρημένοι, προσπαθούν ακόμη να καθαρίσουν τα σπιτικά και τις επιχειρήσεις τους, να περισώσουν ότι μπορούν από αυτές – αν μπορούν -, να βρουν έναν ρυθμό ζωής για να συνεχίσουν να μάχονται για την καθημερινή επιβίωση.

Από τις δικές μας επιτόπιες επισκέψεις, αλλά και από συζητήσεις με επαγγελματίες των περιοχών αυτών, η μετάβαση -ειδικά όσων προέρχονται από τη Νέα Πέραμο - στον Πειραιά ή την Ελευσίνα για να μετέχουν στις επερχόμενες εκλογές του ΕΕΠ στις 10 & 11 Δεκεμβρίου, φαντάζει μάλλον ως δυσκολία, καθώς δεν τους διευκολύνει ιδιαίτερα η απόσταση ή δεν είναι σε θέση να αφήσουν τη συνεχή προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών τους για να απομακρυνθούν αρκετά από τις εστίες τους.

Επιθυμούν όμως να είναι παρόντες στις διαδικασίες, ασκώντας το από το νόμο δημοκρατικό και επαγγελματικό τους δικαίωμα της ψήφου. Αναφέρουμε δε συμπληρωματικά, ότι οι συνάδελφοι από τις περιοχές της Νέας Περάμου και των Μεγάρων αποτελούν περί το 1/3 του συνολικού αριθμού ψηφοφόρων επαγγελματιών της Δυτικής Αττικής

Για τους παραπάνω λόγους, λόγω συναδελφικότητας, συμπαράστασης, ανθρωπιάς, αλλά και διάθεσης μιας ανοικτής και μαζικής συμμετοχής στις εκλογές του Επιμελητηρίου μας, σας καλούμε να μελετήσετε τις συνθήκες που επικρατούν στις εν λόγω περιοχές και να αποφασίσετε την τοποθέτηση κάλπης και στην περιοχή των Μεγάρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοί μας επαγγελματίες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων μας να τους διευκολύνουμε και για δημοκρατικούς λόγους, αλλά για λόγους συμβολισμού.  Άρουμε τους αποκλεισμούς και προσπερνάμε τα εμπόδια και παρέχουμε τη δυνατότητα της έκφρασης στους επαγγελματίες, στην κορυφαία διαδικασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αυτήν της εκλογής νέας διοίκησης.

Με την ελπίδα ότι η πρότασή μας θα τύχει της προσοχής σας και θα γίνει τελικώς αποδεκτή, διατελούμε.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Βουτσινάς

Επικεφαλής Συνδυασμού

Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών

br