Τα συμβολικά δώρα του ναυάρχου εξέπληξαν τον Αβραμόπουλο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκινητικές στιγμές έζησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στο Αρχηγείο Στόλου.

Αφού πήγε στα πολεμικά πλοία και στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα του ναυστάθμου ανέβηκε μαζί με τον αρχηγό του Ναυτικού αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα στην αίθουσα συσκέψεων. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί οι διοικητές και οι επιτελείς του Στόλου προκειμένου να χαιρετήσουν τον υπουργό και του δώσουν δύο δώρα με ιδιαίτερους συμβολισμούς το καθένα.

Ο αντιναύαρχος κ. Λίτσας πήρε από τον υπασπιστή του ένα μπλε κουτί και είπε:

«Είναι ένα ρολόι. Υπήρχε μέσα στα παλιά αντιτορπιλικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο υπουργός απόρησε και αμέσως ρώτησε αν το ρολόι δουλεύει.

«Σας διαβεβαιώ ότι δουλεύει. Έχει επισκευαστεί σε δικό μας συνεργείο εδώ στο Ναύσταθμο. Κουρντίζει και διατηρείται το κούρδισμά του για 10 περίπου μέρες και δείχνει την ώρα σε 24ωρο. Και εργάζεται κανονικά.
Αυτό ήταν σε ένα αντιτορπιλικό τύπου Φλέτσερ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και λειτουργεί κανονικά», απάντησε ο Αρχηγός Στόλου.

LP1 1171 Large

Ο ευχάριστος αιφνιδιασμός στο Αρχηγείο Στόλου δεν σταμάτησε εκεί.

Ο αντιναύαρχος κ. Λίτσας έδωσε κι ένα δεύτερο συμβολικό δώρο στον κ. Αβραμόπουλο.

«Όταν παραδίδει κάποιος Διοικητής Αρχηγός στο Ναυτικό, το πολυτιμότερο πράγμα που παίρνει μαζί του φεύγοντας, είναι ο επισείοντας της Διοικήσεώς της. Νομίζω ότι και για εσάς είναι ο διακριτικός επισείοντας του Υπουργού. Κρατήστε τον να σας θυμίζει τις ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας», είπε.

LP1 1184 Large

Ο επεισείων είναι η στενόμακρη σημαία που έμπαινε στα κατάρτια των πολεμικών πλοίων από τα ρωμαϊκά χρόνια. Δίδεται τιμητικά σε κυβερνήτες πλοίων και αποτελεί την ύψιστη τιμή για τους διακεκριμένους αξιωματικούς. Ο συγκεκριμένος είχε τα λεγόμενα από τον κανονισμό «διακριτικά ΥΕΘΑ» και φυσικά αποτελεί την αυθόρμητη αναγνώριση του έργου ενός πολιτικού προϊσταμένου από τη στρατιωτική ηγεσία.

LP1 1160

Διαβάστε επίσης: