Έρημη πόλη ο Πειραιάς την Κυριακή – Μήνυμα προς την Κυβέρνηση για τα ”Ανοιχτά Καταστήματα” !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έρημη πόλη θύμιζε την Κυριακή ο Πειραιάς, καθώς τα περισσότερα καταστήματα ακολούθησαν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κατεβάζοντας ρολά!
 
Μάλιστα, ο Πειραιώτης Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, δημοσιοποίησε μήνυμα στο διαδίκτυο, με αφορμή τα ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ την Κυριακή.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ:

 
ΕΜΠΟΡΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΜΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΩΝ
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι εργαζόμενοι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ΕΣΕΕ δεν παλέψαμε 7 χρόνια για το κορυφαίο θέμα της κυριακάτικης αργίας, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα. Η επιχειρούμενη απελευθέρωση σε συγκεκριμένες περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό τον κίνδυνο των 52 "εργάσιμων" Κυριακών. Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και την εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία. Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την θεσμοθετημένη Κυριακή, της 7ης Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, είχε απόλυτη επιτυχία, τόσο από τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εμπόρων, αρκετών πολυκαταστημάτων, αλλά και πολλών επώνυμων αλυσίδων, όσο και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα. Η πλέον όμως εκκωφαντική απάντηση καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών, που γύρισαν τη πλάτη σε όσους σκόπιμα εξήγγειλαν ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι όλα ανοικτά τη Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα μετρήσαμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας και σαφέστατα έχουμε πολύ περισσότερους φίλους. Τους ευχαριστούμε πολύ, όλους. Κατανοούμε πόσο επώδυνο είναι για πολλούς εμπόρους να χάσουν την είσπραξη μιας ημέρας και δεν είναι στη φιλοσοφία μας να κλείνουμε τα μαγαζιά μας, αφού αυτό άλλωστε επιδιώκουν κάποιοι και δεν είμαστε διαθετημένοι να τους κάνουμε το χατήρι. Είναι λοιπόν τώρα απαραίτητο να δείξουμε με τη δύναμη που μας έδωσαν οι Ελληνες καταναλωτές, σε όλα τα κόμματα και να ζητήσουμε από τους βουλευτές τους να μην στηρίξουν και να μην ψηφίσουν στην Βουλή την απελευθέρωση των Κυριακών. Συνεχίζουμε...!
 
Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος ΕΣΕΕ