Ολυμπιακός – Δεν ξανάγινε αυτό: Καρέ-καρέ η υποδοχή των Κυπελλούχων Ευρώπης στον Πειραιά! (Βίντεο + Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεκάδες χιλιάδες εκστασιασμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν τους κατόχους του Conference League στο Δημοτικό Θέατρο στις… 5 τα ξημερώματα, σε μια νύχτα που όμοια της δεν έχει ζήσει ποτέ ξανά ο Πειραιάς!

Οι δείκτες του ρολογιού πλησίαζαν πέντε τα ξημερώματα και η εικόνα που έφτανε από την Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά στα πέρατα της οικουμένης, ήταν αδύνατον να γίνουν πιστευτή! Νόμιζες ότι έβλεπες συγκέντρωση κάποιου μεγάλου κόμματος τη δεκαετία του ’80. Τότε που οι κεντρικές πλατείες της Αθήνας, του Πειραιά, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης… βούλιαζαν από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου!

Έκσταση, ντελίριο, φρενίτιδα, παραλήρημα! Χρησιμοποιείστε όποια λέξη θέλετε, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρετε να καταγράψετε με ακρίβεια την πραγματικότητα! Γιατί καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τη μεγαλύτερη νύχτα που βίωσε στη σύγχρονη ιστορία του ο Πειραιάς.

Ένας κόκκινος χείμαρρος περηφάνιας κατέκλυσε τους δρόμους του Πειραιά για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης!

Με τη λήξη του τελικού του Conference League, δεκάδες χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού ξεχύθηκαν στους δρόμους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας δημιουργώντας έναν “ερυθρόλευκο” χείμαρρο που πλημμύρισε με περηφάνια κάθε γωνιά της πόλης. Τα Καμίνια, τη Δραπετσώνα, το Πασαλιμάνι. Παντού δακρυσμένα πρόσωπα, παντού αγκαλιασμένοι άνθρωποι να κλαίνε σαν μικρά παιδιά! Περιμένοντας καρτερικά να φτάσουν δίπλα τους οι πρωταγωνιστές ενός αθλητικού θαύματος που θα αφηγούνται στα παιδιά και τα εγγόνια τους!

Η πορεία του ανοιχτού πούλμαν που μετέφερε τους θριαμβευτές της Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα από τη Λεωφόρο Συγγρού. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

Με το τρόπαιο στα χέρια ο Κώστας Φορτούνης και οι υπόλοιποι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν να κατευθύνονται προς την παραλιακή διασχίζοντας ένα ποτάμι ενθουσιασμού που δημιουργούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Στιγμές πολιορκίας, στιγμές λατρείας, στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες με χρυσά γράμματα στη βίβλο της ιστορίας του Θρύλου που άρχισε να γράφει το εκατοστό της κεφάλαιο με τον πλέον επικό τρόπο! Ακόμη και ο Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε ένα με την... εξέδρα τραγουδώντας τα συνθήματά της!

Λατρεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σεισμός για τους ήρωες του Ολυμπιακού

Τις ίδιες ακριβώς στιγμές που βίωσε σε προσωπικό επίπεδο ο άνθρωπος που πίστεψε όσο κανείς στην κατάκτηση μιας ευρωπαϊκής κορυφής: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με το που έφτασε στο Δημοτικό Θεάτρο, άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να τον αγκαλιάζουν και η ιαχή “είναι τρελός ο πρόεδρος” άρχισε να δονεί την ατμόσφαιρα.

Δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλη να απολαμβάνει σαν μικρό παιδί τη μέρα που ονειρευόταν ότι θα ζούσε όταν πήγαινε πιτσιρικάς στα πέτρινα σκαλοπάτια του παλιού Καραϊσκάκη.

Και στις 4.40 όταν το πούλμαν του Ολυμπιακού έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα, τα καπνογόνα και πάνω απ' όλα τη λάμψη μιας θρυλικής βραδιάς!

Τρελαμένοι οι ποδοσφαιριστές των κατόχων του Conference League συμμετείχαν στο πάρτι κρατώντας καπνογόνα, τραγουδώντας, χοροπηδώντας στην ιαχή του πούλμαν, ενώ οι περισσότεροι απαθανάτιζαν τις αδιανόητες στιγμές που έβλεπαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους!

Και μετά από ένα τέταρτο... επίπονης προσπάθειας κατάφεραν να φτάσουν στην ειδική εξέδρα μπροστά από το Δημοτικό Θεάτρο, εκεί που τους περίμενε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ήταν ίσως η πιο συγκλονιστική εικόνα της βραδιάς. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να βλέπει το δημιούργημά του, συγκινημένος και περήφανος!

Δείτε όλο το βίντεο από τη στιγμή της αναχώρησης του πούλμαν με την ομάδα του Ολυμπιακού μέχρι τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον κόσμο του Ολυμπιακού: "Το τρελό όνειρο έγινε πραγματικότητα"

"Σήμερα, το όνειρο το τρελό είναι πραγματικότητα! Για τον Ολυμπιακό μας, τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας! Αυτή τη νύχτα θέλω να τη χαρεί ο ατελείωτος λαός μας, οι παίκτες, ο μεγάλος προπονητής μας. Να τη χαρείτε όλοι εσείς που μας βοηθήσατε να κάνετε τα όνειρά μας πραγμαυικότητα", ήταν το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους χιλιάδες φιλάθλους που δεν πίστευαν στα μάτια τους για τη νύχτα που ζούσαν!

"Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Κάναμε έναν άθλο! Να αγαπάτε αυτή την ομάδα με όλη σας την καρδιά!", πρόλαβε να ψελλίσει στο μικρόφωνο ο Κώστας Φορτούνης πριν του το αρπάξει από τα χέρια ο... τρελαμένος Ροντινέι και κυρίως πριν πραγματοποιηθεί και η δεύτερη απονομή της βραδιάς μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού: Τον Πειραιά των ονείρων!

"Είναι το πρώτο, αλλά ελπίζουμε να μην είναι το τελευταίο. Αυτό το κύπελλο είναι για όλους τους Έλληνες", ήταν τα λόγια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που προκάλεσαν... σεισμό! Μέσα σε τέσσερις μήνες ο Βάσκος κατάφερε το... ακατόρθωτο. Εκθρόνισε στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού ακόμη και τον αδελφικό του φίλο, Ερνέστο Βαλβέρδε!

Η τρέλα είχε αρχίζει να χτυπάει... κόκκινο και στην εξέδρα. Με μαέστρο τον Κώστα Φορτούνη οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να συνθέτουν τη μουσική επένδυση της βραδιάς δίνοντας τον τόνο για τα συνθήματα του κόσμου!

Και κάπου εκεί η πιο τρελή, η πιο παρανοϊκή, η πιο θρυλική νύχτα που έζησε ποτέ ο Πειραιάς, έφτασε στο τέλος της. Με την ώρα να δείχνει πλέον... 5.15! Το ταξίδι του Θρύλου προς την αιωνιότητα είχε μόλις ολοκληρωθεί. Ή όπως δήλωσε και ο Κριστιάν Καρεμπέ στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στα parapolitika.gr, ο τελικός του Conference League είναι η μόνη αρχή! Ποιος ξέρει; Το πρώτο Ευρωπαϊκό, ίσως αποκτήσει και... παρέα τα επόμενα χρόνια!