Πειραιάς: Αστυνομικός μετεφέρει ξημερώματα πολίτη σε αναπηρικό αμαξίδιο! (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπάρχει και αυτή η πλευρά της ελληνικής αστυνομίας, που συνάδει με τη συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών περιστατικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άντρα και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ.

Κυριακή αργά το βράδυ, ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας, ένας νεαρός σε ηλικία αστυνομικός, μεταφέρει ηλικιωμένο συμπολίτη μας σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Το συμβάν κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Piraeus Press στο Πασαλιμάνι, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Μπουμπουλίνας.

Μάλιστα, ο αστυνομικός δεν περνά τον άντρα απλά στην άλλη μεριά του δρόμου, αλλά συνεχίζει την πορεία και επί της Πλατείας Κανάρη, προφανώς για να μηδενίσει την απόσταση που ενδεχομένως δε θα μπορούσε να καλύψει με τις δικές του δυνάμεις ο συμπολίτης μας.

Οι φωτογραφίες δημοσιοποιούνται κυρίως γιατί λειτουργούν ως καλό παράδειγμα προς μίμηση, αλλά και γιατί θα πρέπει να αναγνωρίζεται στην πράξη το σημαντικό έργο που επιτελούν οι «μικροί και αφανείς ήρωες της καθημερινότητας», έργο πρωτίστως ουσίας, φιλότιμου και ανθρωπιάς, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες!