Επικίνδυνες καταστάσεις στο Λιμάνι του Πειραιά – Όλος ο κόσμος στην μπουκαπόρτα εν πλω! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παραβίαση κάθε πρωτοκόλλου ασφαλείας κατέγραψε η κάμερα, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του φέρι μποτ «Αχαιός» στο Λιμάνι του Πειραιά!

Πρόκειται για πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αίγινα - Πειραιάς και στο οποίο απεικονίζονται στιγμιότυπα που προκαλούν αν μη τι άλλο ανησυχία!

Είναι το ίδιο φέρι μποτ που πριν λίγες μέρες έγινε «πρωτοσέλιδο» λόγω της μάχης με την κακοκαιρία και την επίπονη προσπάθεια πρόσδεσης στο Λιμάνι της Αίγινας, καθώς για ένα τζάμι που έσπασε στο σαλόνι επιβατών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το φέρι μποτ προσεγγίζει τον προβλήτα του Λιμανιού του Πειραιά, ενώ δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες - επιβάτες βρίσκονται ήδη στο γκαράζ του πλοίου (δεν ξέρουμε από πόση ώρα πριν) ένα βήμα πριν καταπέλτη του πλοίου!

Στο σημείο της πρόσδεσης δεν υπάρχει Λιμενικός και όλη η διαδικασία εξελίσσεται ως η απόλυτα ενδεδειγμένη πρακτική!

Αυτό βέβαια συμβαίνει μέχρι να τύχει το «κακό»! Γιατί τότε θα κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι τους έκπληκτους για τις συνθήκες που οδήγησαν σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Σε επικοινωνία μας με έμπειρο ναυτικό, ανέφερε στο Piraeus Press: «Θα σας αναφέρω το πιο απλό. Γίνεται λάθος υπολογισμός και το πλοίο προσκρούει στον προβλήτα! Πού θα βρεθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που περιμένουν όρθιοι στον καταπέλτη; Τι θα συμβεί όταν επικρατήσει πανικός; Καλό είναι οι Αρχές να επιβάλουν επιτέλους την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας!»

*Πρόκειται για στιγμιότυπα από παλιότερο δρομολόγιο του εν λόγω φέρι μποτ, που όμως αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Το πλοίο της γραμμής για Αίγινα δίνει μάχη με τα κύματα επί μια ώρα για να δέσει στο Λιμάνι (βίντεο)

Πανικός στο δρομολόγιο για Αίγινα – Τα πελώρια κύματα έσπασαν τζάμια του πλοίου! (βίντεο)