Με λαμπρότητα τίμησε ο Πειραιάς τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Παλιά Κοκκινιά (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς, προεξάρχοντος τόσο του πανηγυρικού Εσπερινού (05/08/2023) και της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της ενορίας, όσο και της Θείας Λειτουργίας (0/08/2023) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας ενώπιον των Μαθητών του Πέτρου, Ιακώβου και Ιωάννου, καθώς και στο αΐδιο Θαβώριο Φως, του οποίου οι τρεις μαθητές είχαν τη μεγάλη και υψηλή όραση «καθώς ηδύναντο», αφού, όπως τόνισε, δεν ήταν ικανοί να δεχθούν όλο το πλήρωμα και την τελειότητα του φανερωθέντος σε αυτούς Φωτός, που φανερώνεται ως καθαρά άνωθεν ευδοκία.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή όταν ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην πολύμηνη δοκιμασία της υγείας που περνά με καρτερία ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Αθανασούλας, για τον οποίο ευχήθηκε να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντα του, προσκαλώντας το ποίμνιο να προσευχηθεί υπέρ υγείας τους πατρός Λεωνίδα.

Παρόντες ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος πιστών.

Πάρτε μια γεύση από τη φετινή πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παλιά Κοκκινιά:

Διαβάστε επίσης:

Παλιά Κοκκινιά: Η πανήγυρις της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος το 1961!