Πειραιάς : Πλήθος μαθητών και φοιτητών πραγματοποίησαν πορεία για την φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...γράφει η Στεφανία Βενιέρη

- Σήμερα το πρωί "τα παιδιά του Πειραιά" συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ξεκίνησαν μία πορεία προς το σταθμό του ΗΣΑΠ.

- Σκοπός τους να εκφράσουν τα συναισθήματα που τους έχει προκαλέσει αυτό το απερίγραπτο δυστύχημα, τον θυμό, την ανασφάλεια, την αδικία αλλά κυρίως το πόνο και τη θλίψη τους .

Αυτές τις αρρωστημένες ημέρες αλλά κι εποχές ΜΟΝΟ η νεολαία μας έχει αληθινό δικαίωμα να "μιλάει" οι υπόλοιποι ΜΟΝΟ σιωπή ... εκτός αν έχουν πράξεις να δείξουν . Η ελληνική κοινωνία είναι βαριά πληγωμένη χωρίς κανείς να αναγνωρίζει την ατομική του ευθύνη . Η απαξίωση της έννοιας της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του ήθους και του αλληλοσεβασμού είναι φανερή . Η ειρωνεία είναι πως οι έννοιες αυτές έχουν αποκτήσει αντίθετο νόημα ( ατομισμός, εγωκεντρισμός, ανηθικότητα και εξουσιομανία ) και μάλιστα με επίσημη αποδοχή από την πλειοψηφία της κοινωνίας .

Η παθογένεια των ελλήνων πολιτών έχει μετατραπεί σε ένα κουβάρι που κανείς δεν διατίθεται να ξεμπλέξει, είτε γιατί βολεύτηκε, είτε γιατί συνήθισε, είτε γιατί έχει χάσει τόσο πολύ την πίστη και το είναι του που φαντάζει πια άδικος κόπος, χαμένη υπόθεση .

Η τεράστια έλλειψη ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και η απουσία ορθολογικών κοινωνικών πολιτικών κάνουν τα θεμέλια της κοινωνίας μας να τρίζουν αφού προτεραιότητα δινόταν πάντοτε σε άλλους τομείς . Οι άνθρωποι πρέπει να ξαναγίνουν ανθρώπινοι αλλά ποιος μπορεί να αναλάβει αυτή τη πρωτοβουλία ; Υπάρχει κάποιος ; Αν ναι ; Θα του το επιτρέψουν ; Δύσκολα τα πράγματα ...